Notícia

Mor la locutora de ràdio i actriu de Tàrrega Pilarín Minguell

També va ser una pionera de l’esport femení al CF Tàrrega

Foto

La periodista, locutora i actriu de Tàrrega Pilarín Minguell va morir dimarts 30 de juny a la nit als 93 anys a la capital de l’Urgell. Va ser la primera veu femenina de Ràdio Tàrrega, en la primera emissió el 1954 amb Ramon Puiggené. Minguell va destacar per una prolífica vida professional en la radiodifusió i la interpretació, ja que va actuar en nombroses obres teatrals a Lleida i a París, escrites pel seu marit, l’escriptor i periodista Josep Maria Madern.

Es va establir a la capital francesa el 1957, on va ser una destacada locutora de Radio París, fins que va decidir tornar a Catalunya el 1983, primer al Talladell, posteriorment a Barcelona i finalment a Tàrrega.

També va ser una pionera de l’esport femení ja que va formar part del CF Tàrrega, fundat després de la Guerra Civil, el primer equip de bàsquet femení de la ciutat.

La seva intensa vida professional i personal va quedar reflectida al segon volum de la col·lecció de llibres infantils publicat per l’ajuntament de Tàrrega 'On són les dones targarines?' per donar visibilitat a les dones del municipi.

Font: Segre

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte