Notícia

El Sindicat de Periodistes demana que els 'freelance' puguin tenir ajudes

Reclama a l'Estat impulsar una Llei de Drets Laborals del Periodisme

Foto

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha alçat aquest dimecres la veu en defensa dels 'freelances', un col·lectiu que considera el "més castigat" de la professió. Els periodistes que cobren per cada peça han vist com els encàrrecs dels mitjans descendeixen en picat i en alguns casos no poden fer front a les quotes d'autònoms amb regularitat. Per això, demanen mesures a l'Estat perquè qui no pugui donar-se d'alta a la Seguretat Social pugui també accedir a les ajudes decretades per autònoms i ocupació. Un cop s'acabi la pandèmia, però, demanen que es posi en marxa una Llei de Drets Laborals del Periodisme, que doni cobertura social al col·lectiu de periodistes a la peça.

El sindicat denuncia que les mesures preses per la Generalitat i el govern espanyol per als autònoms són "insuficients" perquè hi ha periodistes a la peça que "no podran accedir a les ajudes".

Quan el confinament s'hagi acabat, continuaran exigint que els 'freelance' espanyols es posin al mateix nivell que els seus col·legues europeus donant-los cobertura social en proporció a la feina que fan. Per aconseguir-ho, demanen una Llei de Drets Laborals del Periodisme que posi fi a la situació "tercermundista" que pateix el col·lectiu.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte