Notícia

Comunicat d'emergència de l’Associació de Televisions de Proximitat

Crisi econòmica sense precedents a causa del coronavirus

Foto

L’Associació de Televisions de Proximitat de Catalunya ha emès un comunicat on posa de manifest la crisi sobtada que viu el sector.

Comunicat:

En nom de l’Associació de Televisions de Proximitat de Catalunya, que representa al 99% del sector privat i dona feina a centenars de professionals del país, acordem fer arribar la petició que tot seguit els hi passo a descriure: 

La situació que viu el nostre país, i el món, no té precedents i les mesures que s’han hagut de prendre, des de tots els nivells, tampoc en tenen. Des de l’associació som plenament conscients de les dificultats de l’administració en un moment de crisi sanitària que afecta a tots els sectors. 

Les televisions de proximitat privades de Catalunya hem hagut de prendre decisions molt dràstiques en un marge curt de temps sense deixar de fer la feina per la qual ens devem als nostres ciutadans: la informació de proximitat rigorosa, veraç i de qualitat. Aquests dies els associats i les seves plantilles fan un esforç perquè som conscients de la necessitat de mantenir una programació estable informativa; sense interrupcions, amb més creativitat que mai i unint esforços. 

Ara bé, aquest compromís que seguim tenint en moments tan convulsos com aquest també requereix d’una gestió econòmica molt precisa perquè les nostres empreses puguin continuar fent la tasca d’informar aquests dies. Però també hem de pensar en el futur a curt, mig i llarg termini. 

Quan encara no ens havíem acabat de recuperar de l’anterior crisi ara s’hi afegeix la que provoca la necessària i obligada aturada. Una parada en sec que ha afectat de ple als ingressos de les televisions de proximitat de Catalunya, amb la congelació –en el millor dels casos- i la suspensió dels contractes de publicitat dels nostres clients. A més, preveiem una caiguda generalitzada de la contractació en els propers mesos i, com que no hi ha precedents, tampoc sabem quant temps es pot allargar. Així doncs, el punt que ens trobem és d’una inestabilitat també excepcional i molt perillosa de cara al futur, que pot posar en situació límit a moltes televisions de proximitat. 

Recordar que, tot i aquestes dificultats, hem decidit no tancar les nostres empreses i mantenir un mínim de plantilla, perquè tenim el convenciment que la informació s’ha de poder donar també en la pitjor de les circumstàncies. 

És en aquest sentit que us demanem el vostre suport. Des de la sinceritat i des de la necessitat. La més urgent és demanar-vos una partida pressupostària extraordinària per a les televisions de proximitat privades de Catalunya per poder contenir la falta alarmant d’ingressos i poder seguir oferint el servei públic informatiu. 

Al mateix temps, us fem diverses peticions de gestions que concretem tot seguit i que agrairem siguin considerades: 

  • *Ampliar la partida dedicada a publicitat per part de la Generalitat destinada a les Televisions privades de proximitat pel exercici 2020 i que aquesta es comenci a distribuir el més aviat possible. 
  • *Accelerar el pagament de les campanyes contractades, el passat 2019 i aquest 2020, la majoria estan avui sense cobrar per part de les televisions amb terminis superiors als 6 mesos. 
  • ANUNCI
  • *Ampliar els imports destinats a les subvencions estructurals per aquest 2020. Que es posin en marxa el més aviat possible i que el cobrament de les mateixes sigui en el termini de temps més curt però segur dins d’aquest exercici, encara que s’hagi d’anticipar en part. 
  • *Fomentar que les subvencions destinades inicialment a projectes es reorientin al finançament de les televisions de proximitat. Ara no ens podem plantejar més inversions sinó disposar de recursos per mantenir-nos dempeus. 
  • *Facilitar línies d’ajudes a través de la mateixa administració o via Institut Català de Finances. 
  • *Atorgar una subvenció extraordinària directe a totes les televisions per l’import de la transmissió del senyal del període de durada de alarma decretada pel Govern de l’Estat o fer una petició des de l’administració per que CELLNEX faci una moratòria del pagament, durant aquest període. Cal tenir en compte que actualment moltes televisions estan emetent en simulcast amb motiu del segon dividend digital amb l’agreujant del cost que això representa. 
  • Hi ha un altre plec de mesures que són competència del govern espanyol però que poden ser motivades des del Govern del nostre país: 
  • *Condonar la cotització de la Seguretat Social de les empreses i autònoms fins que no es reprengui l’activitat. 
  • *Que les televisions de proximitat de Catalunya es puguin beneficiar de les campanyes de publicitat i comunicació institucional del Govern espanyol. Des de la nostra entitat ens oferim per cedir els espais que siguin necessari. 

Font: https://www.canal21ebre.com/

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte