Notícia

El Brogit celebra 40 anys amb un portada i editorial específica

Reproduïm també la portada del número 1

Foto

La publicació associada a l'ACPC El Brogit ha complert 40 anys i ho celebra amb una edició especial que inclou portada i editorial. Tot seguit us reproduïm l'editorial i la portada de l'efemèride així com la del número 1.

Editorial

EL BROGIT: 40 anys de periodisme local

En aquest país, els períodes històrics que han deixat marca, es compten per blocs de 40 anys. És quasi com una xifra mítica. També en aquest petit racó del Bages, ens podem sumar a la norma, perquè EL BROGIT compleix 40 anys, durant els quals hem transcrit i fet història i tot el que ha passat a Castellbell i El Vilar, ha quedat reflectit en aquestes pàgines, mes rere mes.  

Des del primer número, aparegut al gener de 1980 fins el que teniu ara a les mans, el 451, hem estat el ressò de la història local, amb encerts i errors, però sempre amb dedicació i amb la finalitat d’informar, de ser un referent cultural i sobretot, mirant que les tradicions, costums i la història locals tinguessin un mitjà de difusió, per tal que els lectors coneguin millor el present, però també el passat comú. Un passat que als inicis, encara estava proscrit, amagat, o prohibit, inclús ignorat. Doncs be, estem contents perquè a través d’ EL BROGIT, l’hem donat a conèixer de la ma de moltes persones que han passat i/o col·laborat. 

Actualment EL BROGIT és un dels periòdics locals més antics de Catalunya i ens enorgulleix poder dir que en aquests 40 anys no hem fallat cap mes. Però arribar als 40, com tothom sap, implica un canvi de cicle: la societat actual té menys necessitat de periòdics de paper, diferents interessos informatius i moltíssima informació, a través de múltiples canals. I també, malauradament, cada vegada es llegeix menys.

En aquest número d’efemèrides, fem una reflexió i un repàs al que ha estat la nostra història, així com també tenim un record per aquelles persones que van estar implicades en aquesta aventura cultural i que ja no hi són: En Joan Masats, en Joan Valls, en Fèlix Castellar, l’Hermenegildo Solà, l’Emili Albuixech i el Francesc Camparola. 

Volem també celebrar aquest aniversari tan significatiu amb tot els subscriptors i lectors, gràcies als quals és possible seguir endavant, i que són la raó final de la nostra tasca divulgativa. A tothom, moltes gràcies.

Montserrat Enrich

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte