Notícia

El Premi Pica d'Estats guardona un reportage del dominical de 'Segre'

Escrit per Roser Banyeres, millor treball de mitjans locals dels guardons turístics

Foto

L’art rural lleidatà es va convertir ahir en el protagonista del trenta-unè Premi Turístic Internacional Pica d’Estats, el guardó especial del qual, dotat amb 10.000 euros, va guanyar l’artista de les Borges Blanques Sara Boldú Botam amb Els artistes van en tractor. saraboldu.wixsite.com/artistesambtractor l’octubre de l’any passat, forma part d’una exposició virtual que inclou fotografies i entrevistes als pagesos en el que és un homenatge al paisatge rural i els seus principals actors.

Per la seua part, el suplement Lectura de SEGRE va ser guardonat en la categoria de Mitjans de Comunicació de les Terres de Lleida pel reportatge Els secrets de la City de Lleida, escrit per la periodista Roser Banyeres i amb fotografies de Rafa Ariño. L’article se centra en l’origen, els atractius urbanístics i les singularitats de la rambla Ferran, una de les artèries econòmiques i financeres de la ciutat de Lleida, incidint en els edificis històrics més emblemàtics.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va afirmar que el Pica d’Estats “és un model d’èxit perquè reuneix tres factors: té més de trenta anys de trajectòria, fet que afavoreix que sigui reconegut com uns dels premis internacionals més consolidats de periodisme turístic; compta amb un jurat d’altíssim nivell, que li dóna una força i un prestigi extraordinaris, i finalment es presenten uns articles de gran qualitat que el converteixen en un guardó de referència dins del seu àmbit”.

Dotze periodistes formen part del jurat, entre ells Mònica Terribas, Josep Cuní i Santi Costa, aquest últim director de Redacció del diari SEGRE.

El treball, que va començar com una exposició d’imatges d’agricultors treballant preses amb dron i que es va adaptar a una mostra virtual, s’exhibeix fins a l’1 de març vinent al Centre d’Interpretació de Cal Sinén a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Font: Segre

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2020

Avís legal

Contacte