Notícia

Les dones només són autores del 29% dels articles d'opinió

Presenten una queixa el Síndic per denunciar la "invisibilització" que pateixen les dones

Foto

El 29% dels articles i intervencions en espais d'opinió dels mitjans catalans són expressats per dones, malgrat representar el 51% de la població. Aquesta és la conclusió de l'informe del col·lectiu #OnSónlesDones que entre octubre i desembre de 2019 ha analitzat un total de 10.788 articles i intervencions, identificant 3.122 amb autoria femenina.

Amb aquestes xifres, el col·lectiu i cinc agrupacions més van presentar una queixa al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per denunciar la "invisibilització" que pateixen les dones als diaris, televisions i ràdios. Els col·lectius consideren que destinar el 71% dels espais d'opinió als homes suposa una "sobrerepresentació exagerada i injustificada".

L'informe permet documentar, exposar i denunciar que les opinions de les dones són "sistemàticament ignorades, relegades i menystingudes per la majoria dels mitjans a través dels quals la societat s'informa, conforma les seves opinions i interpreta el món". Més informació en aquest enllaç al Diari de Girona

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte