Notícia

Reclamen mesures de protecció per a les periodistes davant de l'assetjament online

Poques denuncien els atacs i, si es denuncien, es prenen molt poques mesures

Foto

Amb motiu del Dia Internacional per posar fi a la Violència contra les Dones, la FAPE reclama als mitjans de comunicació que adoptin mesures concretes per eradicar l'assetjament de les periodistes a les xarxes socials i en llocs webs, un dels problemes més greus que estan patint les treballadores del sector de la informació i de la comunicació a l'exercici de la seva professió.

La FAPE comparteix plenament la preocupació de la Federació Internacional de Periodistes (FIP) per l'assetjament en línia de les periodistes, que està dirigit a dones de tots els orígens polítics, religiosos i ètnics.

Segons la FIP, una de les dificultats a què s'enfronten les dones és que no reben el suport que deurien per part dels seus col·legues i de les sales de redacció. Poques denuncien els atacs i, si es denuncien, es prenen molt poques mesures.

Una enquesta de la FIP realitzada el 2018 va mostrar que el 43% de les periodistes enquestades havien estat sotmeses a l'assetjament online. També va revelar que només la meitat de les víctimes d'abusos en línia (53%) van informar dels atacs la direcció dels seus mitjans de comunicació, el sindicat o la policia, i en dos terços dels casos no es va fer res. Més informació en aquest enllaç
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte