Notícia

Lleida, seu de la primera Jornada Comunicació, Dona i Esport

Esportistes i periodistes analitzaran l'entorn de l’esport femení

Foto

"Comunicación, Mujer y Deporte" és el títol de la jornada que se celebrarà el pròxim 13 de desembre a la sala Alfred Perenya (de 9 a 14 h) de Lleida; una iniciativa impulsada des de la plataforma de suport a l'esport femení #EllasSonDeAquí, de Manzanas Livinda del Grup Nufri, i que ha estat presentada per la regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida, Sandra Castro i el regidor d'Esports i Activitat Física de la Paeria, Sergio González; acompanyats de la responsable de marketing del Grup Nufri, Mercè Gomà; el president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena; i la representant de l’Associació Esport Femení Lleida, Jos Farreny.

La I Jornada "Comunicación, Mujer y Deporte" s'estructurarà en un diàleg de vida, i tres taules rodones en què diferents esportistes d'elit i periodistes especialitzats debatran sobre aspectes referents a la comunicació i l'esport femení, analitzant les males praxis de l'actualitat i aportant solucions. Així doncs, la quota d’esport femení en els mitjans de comunicació protagonitzarà la primera taula rodona amb la participació de les periodistes Eva Cortijo (Lleida TV) i Marga Lluc (RNE-Barcelona) i amb la profesional de l’activitat física i esport Anna Fillat, tot i que encara queden esportistes per confirmar.

Abans però, i com a introducció, la periodista i presentadora de televisió de dilatada trajectòria professional, Olga Viza i la ciclista participant en tres jocs olímpics, Dori Ruano, conversaran sobre les seves experiències de vida.

Després d'una pausa, la jornada seguirà amb una taula on els periodistes José Carlos Monge (diari Segre), Albert Escuer (diari La Manyana) i Cristina Gallo (RPA) intercanviaran impressions sobre per què es parla d'esport femení quan es tracta simplement d'esport. I en el tercer debat es parlarà de la relació directa entre visibilitat en els mitjans i les opcions d'aconseguir finançament per mitjà dels patrocinis. Sobre aquestes dificultats conversaran la consultora de marca personal Eva Castillo, la directora de la primera revista digital 100% d'esport femení Paloma Zancajo, i les esportistes Eva Ledesma i jugadores del CE Rugby Lleida.

L'esdeveniment estarà dirigit i moderat pels periodistes Artur Peguera (TV3) i Paloma del Río (TVE). Per concloure la jornada es presentaran les guanyadores de les convocatòries anteriors d'#EllasSonDeAquí, que donaran tret de sortida a la nova edició.

La I Jornada "Comunicación, Mujer y Deporte" està organitzada per la plataforma #EllasSonDeAquí, de Manzanas Livinda del Grup Nufri i compta amb la col·laboració de Toyota Naymotor, l'Ajuntament de Lleida, el Col·legi de Periodistes de Catalunya -demarcació de Lleida-, l'Associació Esport Femení Lleida i l' "Asociación Por el Deporte Femenino".

Font: Ajuntament de Lleida

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte