Notícia

Leila Guerriero, Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán

El lliurament del premi es farà el pròxim dia 18 de novembre a Barcelona

Foto

Leila Guerriero, ha estat guardonada amb el  Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbá. El jurat li reconeix que a través dels seus articles, cròniques i llibres“ha posat de manifest i rellevància la necessitat, la importància i la força del periodisme. Un ofici que no només insta a anar, veure, tornar i explicar, com ella mateixa ha descrit, sinó també a contestar per a què, per què i com s’escriu”. El lliurament del premi es farà el pròxim dia 18 de novembre, a les 18:30, a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Leila Guerriero (Junín, 1967) és una periodista argentina reconeguda internacionalment pel seu treball, que publica des de 1991 en algunes de les capçaleres més importants del món com La Nación i Rolling Stone, d’Argentina; Gatopardo, de Mèxic o El País, d’Espanya. També ha publicat els llibres “Los suicidas del fin del mundo” (2006), “Frutos extraños” (2009); “Plano Americano” (2011), “Una historia sencilla” (2013), “Zona de obras” (2014) o més recentment “Opus Gelber. Retrato de un pianista” (2019) i “Teoría de la gravedad” (2019).

El jurat del premi està integrat per Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ana Cristeto, directora de El Periódico de Catalunya, Carles Revés, director de l’Àrea editorial del Grup Planeta, Tomàs Delclós, periodista d’El País i Josep Cuní, periodista col·legiat que actua com a president del jurat, han decidit per unanimitat atorgar el premi d’enguany a la periodista argentina Leila Guerriero. El guardó va acompanyat d'una dotació econòmica de 6.000€.

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte