Notícia

Llumiguia celebra els seu 75è aniversari amb un acte a Cassà de la Selva

A l'acte participa Francesc Fàbregas, president de l'ACPC

Foto

Els dies 2 i 3 de novembre Llumiguia va celebrar els seu 75è aniversari que va coincidir amb la presentació del número 800 de la revista especial dedicat a aquestes noces de diamant. Una repassada que va servir per posar en valor la feina feta des de l'any 1944, però també i sobretot una aposta de futur per mantenir la publicació al servei de Cassà de la Selva en els propers anys, van ser les dues idees centrals exposades durant l’acte de celebració dels 75 anys de Llumiguia que el dissabte 2 de novembre, al vespre va celebrar-se a la Sala Centre Recreatiu davant un nombrós públic que va voler sumar-se a l’efemèride.

L’acte va incloure la presentació del numero 800 de Llumiguia, que s’ha posat a la venda aquest cap de setmana, i que aprofita per fer un repàs històric i sentimental a la trajectòria local de Llumiguia des de la seva fundació l’estiu del 1944. Com va recordar el doctor de comunicació de la UPF, Jaume Guillamet, Cassà és una de les poblacions amb més antiguitat i tradició en premsa comarcal tot i que des de mitjans del segle XIX a Catalunya eren centenars les publicacions que s’editaven en més de 200 poblacions. Guillamet va vaticinar un futur positiu per la premsa de proximitat recordant que “les noticies de Cassà només les pot informar un mitjà de Cassà”.

Durant l’acte també van intervenir el director de la revista, Joan Carles Codolà, que va presentar l’evolució d’aquests 75 anys i va remarcar que Llumiguia és el fruit del treball de moltes hores de voluntaris que hi esmercen esforços i temps lliure i que si no fos així seria absolutament inviable mantenir-ne l’edició. També van parlar el president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, Francesc Fàbregas destacant la bona salut de la premsa comarcal al nostre país i el vicepresident de la diputació de Girona i regidor de Cassà, Pau Presas, que, entre altres consideracions, va destacar la connexió entre la revista i les famílies i la societat cassanenques al llarg de tantes generacions.

També va assistir a l’acte la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Carme Renedo, que va fer una selecció de fragments recollits en els 75 anys de la revista, que, com va dir ella mateixa “ens exemplifiquen com era la societat de cada una d’aquestes èpoques”.

Finalment l’alcalde de Cassà, Robert Mundet, va tancar l’acte – que fou presentat pel periodista llagosterenc Marc Sureda- agraint la feina feta a tos els col·laboradors de Llumiguia i fent vots per al manteniment futur de la revista.

Les autoritats assistents van rebre com a recordatori de la commemoració una reproducció de la portada del Llumiguia 800, obra de l’artista cassanenc Carles Torrent Pagès. El mateix autor va comentar-ne la intenció de representar-hi el passat de 75 anys d’històries de Cassà i un futur que ha de continuar molts anys.

Les celebracions van culminar diumenge al migdia amb un dinar de germanor al qual van assistir més de cinquanta col·laboradors i responsables de la revista que van ser reconeguts pel suport incondicional que ha ofert i han permès  ña pervivència dels 75 anys de Llumiguia.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte