Notícia

Nova convocatòria del concurs periodístic Josep Pernau

Impulsat per l'ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes

Foto

La Paeria i la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya convoquen conjuntament el concurs periodístic Josep Pernau, que enguany arriba a la 14a edició. La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i el president del Col·legi a Lleida, Rafa Gimena, han presentat la nova convocatòria, que s’adreça a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius de centre educatius del a ciutat.

Castro ha explicat que el concurs consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director (per a l’alumnat d’ESO) i articles d’opinió (per al de batxillerat i de cicles formatius) sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà. El concurs compta amb la col·laboració de diferents mitjans de comunicació locals, ràdio i premsa, per fer la difusió dels articles guanyadors i finalistes. 

Gimena ha assenyalat que la iniciativa promou l’expressió escrita i la reflexió sobre temes que interessin als i les participants i la seva publicació és la manera més activa de rebre retorn.

La data límit de presentació de treballs és el 12 de desembre de 2019. Hi ha 3 categories: 1a categoria: 1r i 2n d’ESO; 2a categoria: 3r i 4t d’ESO, i 3a categoria: batxillerat i cicles formatius. S’han establert com a premis per a cada categoria: una tablet per als guanyadors i tres MP4 per als tres primers finalistes.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc al febrer de 2020, al Saló de Plens de l’Ajuntament. El veredicte del jurat es farà públic en el mateix acte. El jurat està format per periodistes i professors de secundària de la ciutat i presidit per Rafa Gimena.

El concurs periodístic porta el nom de “Josep Pernau” en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació. Va morir el 14 de novembre de 2011.
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte