Notícia

Esmorzar amb la periodista hondurenya Dina Meza al CPC

Aquesta professional va haver d'exiliar-se durant uns mesos l'any 2013

Foto

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el PEN Català coorganitzen un esmorzar amb la periodista hondurenya Dina Meza el pròxim 13 de setembre, a les 9:30h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Meza és reconeguda per la seva defensa a favor dels Drets Humans i concretament per denunciar la persecució d'activistes mediambientals i periodistes independents. La periodista es va veure obligada a exiliar-se l'any 2013 durant un temps a conseqüència de les amenaces rebudes. 

Aquestes intimidacions es van intensificar amb el cop d'estat que el 2009 va desallotjar del poder el president constitucional Mel Zelaya. "Hi ha una política estatal intolerant vers els periodistes i els defensors dels drets humans" afirma Dina Meza en una entrevista a La Directa. La periodista també explica que el poder està utilitzant la publicitat oficial per al tancament d'espais i mitjans. 

Meza va sol·licitar protecció l'any 2017 arran de les amenaces, les campanyes de desprestigi a través de les xarxes socials i els constants intents d'intervenir-li el correu electrònic. Les forces de seguretat del país van segrestar i torturar el seu germà, gerent d'una federació de cooperatives agroforestals, l'any 1989. Avui, segueix combatent la persecució soferta per periodistes i defensors del medi ambient a través de l'Asociación por la Democracia y los Derechos Humanos de Honduras i el mitjà digital Pasos de Animal Grande . 

El  PEN Català segueix els casos d’escriptors que pateixen persecució com a conseqüència de la seva reivindicació de la llibertat d’expressió, la igualtat entre persones i els drets humans, defensades a través de la seva tasca intel·lectual i de manera pacífica. El programa "Escriptor Acollit" que l’entitat coordina amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, consisteix en donar aixopluc un escriptor/a que es veu obligat a abandonar el seu país a causa d’amenaces greus. L’escriptor acollit actualment és el periodista hondureny Milthon Robles.

Font: Col·legi de Periodistes de Catalunya

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2019

Avís legal

Contacte