Notícia

Irregularitats en els comptes del Consorci per a la Normalització Lingüística

Ho detecta la Sindicatura de Comptes

Foto

La Sindicatura de Comptes ha detectat diverses irregularitats en els comptes del 2016 del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Entre altres problemes, la sindicatura alerta que els comptes no presenten tota la informació que haurien d'incloure. A més, recull com a drets liquidats en el pressupost d'ingressos els romanents incorporats, però no s'haurien de tornar a liquidar, perquè això ja es va fer en el seu exercici d'origen. D'altra banda, el consorci va registrar incorrectament la periodificació de la paga extraordinària, i les retribucions totals percebudes per algunes categories han superat les dels grups equivalents del conveni del personal laboral de la Generalitat. Així mateix, ha detectat que no hi ha sistema de control horari del personal i que s'han produït errors en diferents qüestions retributives.


Per exemple, el CPNL no va aplicar correctament la reducció retributiva establerta per decret a algunes categories professionals, el que va fer que el 2016 les retribucions abonades a 69 treballadors fossin superiors a les que corresponien.

A més, abona els triennis a preu únic i igual per a totes les categories, en lloc de fer-ho per grups professionals, i només paga el complement d'antiguitat al personal fix. 

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte