Notícia

El CIC alerta contra la morbositat sobre els crims d’Alcàsser

Reivindiquen el principi novè del Codi Deontològic periodístic

Foto

La troballa de noves proves macabres presumptament relacionades amb el triple crim d’Alcàsser, comès 26 anys enrere, ha revifat en alguns mitjans de comunicació relats on prima la morbositat amb el pretext de mantenir l’audiència informada d’uns fets esgarrifosos i traumàtics que viuen les famílies i altres persones de l’entorn de les víctimes.

El Consell de la Informació de Catalunya vol fer valdre una vegada més el principi novè del Codi Deontològic de la professió periodística pel que fa al respecte i la dignitat de les persones, evitant les intromissions innecessàries i les especulacions gratuïtes sobre els seus sentiments i circumstàncies. “Danyar de forma injustificada la dignitat dels individus de paraula o amb imatges, fins i tot més enllà de la seva mort, contravé l’ètica periodística”, precisa el mateix punt del Codi.

Quan els mitjans de comunicació sobrevaloren la importància d’uns fets aberrants i de tot punt reprovables per excés de presentació o reiteració injustificada, fins i tot amb l’excusa de condemnar-los, estan contribuint a la morbositat amb la paraula o la imatge. La llibertat d’informació no és per ofendre, denigrar o furgar en el dolor i el patiment de les persones, ni per crear o satisfer el consumisme del morb en cap circumstància. Entre tots hem de repensar les eines que ajudin a contrarestar la crueltat salvatge i evitar que l’horror acabi per comparar-se un dia amb el dret a saber.

Font: Fundació Consell de la Informació de Catalunya

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte