Notícia

Girona explicada a través dels seus mitjans de comunicació

Un mapa interactiu que transita per diversos punts de la ciutat

Foto

El Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la Universitat de Girona ha presentat el mapa interactiu "La història de la ciutat de Girona a través dels seus mitjans de comunicació"; una iniciativa que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Grup de Recerca de Comunicació Social i Institucional de la UdG i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Es tracta d'un itinerari interactiu que, amb els mitjans de comunicació com a fil conductor, transita per diversos punts de la ciutat partint de fets rellevants explicats des del punt de vista del periodisme. El recorregut, plantejat cronològicament, s'inicia a finals del segle XVIII, quan apareix el primer periòdic de Girona, i acaba en l'actualitat. Hores d'ara compta amb vuit grans blocs (Orígens, Revolució, Ideologia, Cultura, Guerra Mundial, República, Franquisme i Actualitat), cadascun amb set localitzacions, però no es descarta que es pugui anar ampliant.

L'objectiu principal és potenciar el coneixement de la ciutat de Girona, de la seva gent i dels seus mitjans de comunicació i oferir, d'una manera didàctica i lúdica, estratègies que permetin a qualsevol persona recórrer de manera virtual indrets i moments.

Podeu llegir la noticia sencera al següent enllaç del Col·legi de Periodistes.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte