Notícia

150 persones a la presentació de Revista del Baix Empordà

També es va presentar Empordà Gastronòmic

Foto

L’Espai del Peix de Palamós va quedar petit ahir al vespre per la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, dedicats respectivament a “Naufragis a la Costa Brava” i a “El sofregit”.

Prop de 150 persones van assistir a l’acte, que va començar amb les intervencions de Gerard Xarles i Lluís Molinas, editor i coordinador de les publicacions. Seguidament, l’historiador palamosí Gabriel Martín Roig va oferir la xerrada “Naufragis, varades i espolis a la badia de Palamós (segles XVI-XVIII)”, relatant la picaresca i la corrupció existent en aquella època, fins i tot des del mateix ajuntament de la vila, a l’hora de recuperar, custodiar i (re)vendre els carregaments dels vaixells naufragats a la badia de Palamós.

Després va ser el torn de l’escriptor i gastrònom Jaume Fàbrega, que va parlar del que considera sense cap mena de dubte “una de les pedres angulars de la cuina catalana”: el sofregit. Fàbrega va repassar la història del sofregit i va explicar les diferents variants d’aquesta tècnica culinària tant als Països Catalans com a la resta de la Mediterrània. Va tancar l’acte l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, que es va congratular de l’èxit d’assistència a la presentació i va felicitar Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic per la seva aposta decidida per la difusió i promoció de la història, la cultura i les tradicions del Baix Empordà i també per seguir afrontant nous reptes com la creació, fa dos anys i mig, de la primera capçalera de gastronomia de l’Empordà.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte