Notícia

El Col·legi considera que la JEC s’extralimita en les seves funcions

Per la prohibició de l’ús d’expressions com “exili” o “presos polítics”

Foto

Comunicat del Col·legi de Periodistes de Catalunya:

"Tot just fa un any el Col·legi de Periodistes de Catalunya ja va emetre un comunicat qualificant del “tot inadmissible” que la Junta Electoral Central es prengués la llibertat de decidir com s’ha de fer la informació en els mitjans públics, emparant-se en una suposada vulneració del principi de neutralitat informativa. Avui, malauradament, cal insistir en que el verb “prohibir” i llibertat d’informació no són conjugables.

La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya entén doncs, que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’ús d’expressions com “exili” o “presos polítics” representa una intromissió en tota regla a un dels pilars fonamentals de la  democràcia, com és la llibertat d'informació i la no ingerència política. A més representa un menyspreu inadmissible i intolerable a la feina dels periodistes, que queden relegats i menystinguts.

Una vegada més, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya es demana als membres de la Junta Electoral i als polítics més respecte per la feina dels periodistes i menys marcar les pautes sobre com s’ha d’informar. Des de la institució col·legial vetllem per satisfer el dret a la informació des del respecte, la neutralitat i a la imparcialitat.

 

 A més, el Consell Professional de Catalunya Ràdio, ha emès un comunicat amb el títol de Censurar paraules és censurar informació que us podeu descarregar en aquest enllaç.

 

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2019

Avís legal

Contacte