Notícia

Els periodistes de la Catalunya Central premien Bombers

I reprenen la Direcció General de la Infància per poca transparència

Foto

L’objectiu dels Premis Plata i Plàtan és distingir a qui ha facilitat la tasca dels periodistes l’últim any, o bé, donar un toc d’alerta a qui no ha acabat d’entendre les necessitats dels mitjans. Ahir al vespre, la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes va lliurar els premis 2018 en una sala d’actes del Centre Cultural del Casino plena i amb la periodista Laura Rosel com a convidada. El Premi Plàtan va ser per a la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per la poca transparència informativa. Per la seva banda, el Premi Plata va ser per al servei de premsa dels Bombers de la Generalitat per la seva professionalitat i la bona disposició a l’hora d’atendre els periodistes.

El president de la Demarcació, Enric Badia, va lliurar un cistell de plàtans a la cap de l’Oficina de Comunicació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílíes, Natàlia Touzón. Touzón, que va agrair el premi després de l’ensurt incial,  va dir que hi ha una línia molt fina entre el dret a la informació i el dret a la protecció a la infància i que la feina de la DGAIA és protegir els més vulnerables, els menors. Va aprofitar per fer una crida a la corresponsabilitat dels periodistes que no sempre tracten de la manera més adient aquest temes.

La Cap de l’Àrea d’Informació i Comunicació de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Núria Iglesias, va rebre el Premi Plata de mans de la periodista Laura Rosel. Iglesias va recordar que justament ara feia vint-i-cinc anys de la posada en marxa del servei de premsa i dels grans incendis del Bages i del Berguedà que va servir perquè els bombers aprenguessin que la informació és operativa. Iglesias també va reivindicar la funció social dels mitjans. Més informació

Font: Col·legi de Periodistes de Catalunya

 

 

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2019

Avís legal

Contacte