Notícia

El tractament de l'orientació sexual als mitjans, en una jornada

Els ponents afirmen que el tema s'està normalitzant però que encara queda camí

Foto

«LGB... què? El tractament de l’orientació sexual als mitjans de comunicació», la segona de les quatre taules rodones de la VII Setmana dels Premis Carles Rahola, va tenir lloc el dijous 14 de febrer a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, que estava plena a vessar.

En l’acte van intervenir Adolfo Carratalá, professor de periodisme de la Universitat de València; Rafa Garrido, cap de política de l’Agència Catalana de Notícies i president del Col·lectiu Ciutadella - Associació de Periodistes Parlamentaris de Catalunya; Arnau Roig, professor associat de la UPF (departaments de Publicitat i Traducció), de la Universitat Autònoma de Barcelona (Màster de comunicació i gènere i Departament de Filologia Anglesa) i de l’escola de cinema ESCAC, on imparteix una optativa de cinema i estudis de gènere; Imma Merino, professora d’història del cinema i d’anàlisis dels mitjans de comunicació de la Universitat de Girona i professora de documental de creació al Màster d’estudis de cinema i audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra;  i Laura Fanals, periodista del Diari de Girona, que va actuar com a moderadora de l'acte.

Els ponents van parlar sobre el tracte que els mitjans fan del col·lectiu LGBTI, acrònim emprat per referir-se al col·lectiu de persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Cadascun dels participants va donar la seva visió sobre aquesta qüestió i va parlar sobre com s’haurien de tractar els temes relacionats amb aquest col·lectiu als mitjans i com s’acaben tractant finalment. També es va parlar de la visió que en té el públic al rebre la informació.


Més informació sobre la taula rodona clicant en aquest enllaç

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte