Notícia

El Sindicat de Periodistes demana informar de forma "veraç i plural" durant el judici

Alerta del "retrocés en drets i llibertats democràtiques essencials" a Espanya

Foto

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha fet una crida aquest dilluns, un dia abans de l'inici del judici als líders independentistes, perquè els mitjans de comunicació transmetin una informació "veraç, rigorosa i plural" durant el procés judicial. De la mateixa manera, demanen a les autoritats judicials el "màxim esforç" perquè els periodistes puguin treballar amb totes les facilitats possibles i "garantir" el dret a la informació de la ciutadania. Un dret que segons detalla el comunicat del SPC està en "retrocés" durant els últims mesos i anys a l'estat espanyol, afectant així llibertats "essencials" com la d'expressió i informació. L'organització sindical confia que des dels estaments judicials s'"eviti" durant el judici prendre decisions que posin en qüestió aquests drets.

Davant l'inici del judici del procés, el SPC ha tornat a expressar el seu convenciment respecte la resolució del conflicte, que al seu parer només es produirà per la "via política entre les parts implicades". Insisteixen en la inexistència d'incitació a la violència per part dels encausats i titllen de "despropòsit" les acusacions dels delictes als quals s'enfrontaran els líders independentistes.

"Lamentem la judicialització del conflicte instada des de l'anterior govern espanyol perquè això ha suposat afegir tensió i fer més difícil buscar una solució òptima a partir del diàleg i la negociació", sosté el SPC. En aquesta línia, rebutgen la situació de presó preventiva "prolongada injustificadament" i la negativa a la llibertat provisional abans i durant el judici. Una circumstància que, asseguren, provoca més dificultats per a la defensa dels imputats i que troben "especialment greu" en el cas de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En el seu cas, el sindicat considera que es tracta d'activistes i dirigents d'entitats basades en una mobilització "no violenta" i que no van prendre cap decisió política. 

Segons el Sindicat de Periodistes de Catalunya, el retrocés de drets i llibertats a l'Estat és fruit de les reformes legislatives fetes pel Partit Popular durant el govern de Mariano Rajoy, un fet que identifiquen com la causa principal d'aquesta involució democràtica, "però no l'única". 

Respecte les manifestacions convocades en els pròxims dies, el SPC donarà suport a les de caràcter "més unitari i transversal", com les organitzades per diverses entitats sota el lema 'L'autodeterminació no és un delicte'. 

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte