Notícia

El diari 'Segre' aconsegueix un nou premi Pica d'Estats

Amb el reportatge 'La boira, un valor afegit', publicat al suplement dominical 'Lectura'

Foto

El diari 'Segre' ha sumat un nou premi Pica d’Estats al seu palmarès amb el reportatge 'La boira, un valor afegit', escrit per Jaume Barrull Castellví i publicat al suplement dominical Lectura el febrer de l’any passat. El treball de Barrull, que s’ha emportat el premi en altres ocasions, posava en relleu aquest fenomen climàtic com a element distintiu de la ciutat de Lleida, incidint en els seus efectes psicològics i en els vessants històric, romàntic i fins i tot turístic.

La Diputació de Lleida va fer públics els treballs i els autors guanyadors de l’edició número trenta dels premis de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, després que es reunís el jurat, del qual forma part Santiago Costa, director de 'Segre'. Els membres van destacar, una vegada més, tant la qualitat dels treballs presentats com la diversitat dels temes i els àmbits geogràfics tractats. La novetat d’aquesta edició va ser el guardó especial, dotat amb 10.000 euros, al millor treball escollit pel jurat entre els vuit reportatges guanyadors en les diferents categories, que va ser per a la periodista alemanya Annika Müller.
La resta de premiats, dotats amb 5.000 euros, han estat en la categoria millor treball de Ràdio, el reportatge 'Els orígens del Montsec i de la Conca de Tremp, on tot comença', elaborat per l’equip de redacció de Catalunya Informació i emès per aquest mitjà l’agost de 2018. 

El premi corresponent al millor treball publicat per mitjà d’Internet ha estat per al reportatge de Carlos Serralde Gijón 'Qué ver en la província de Lleida. La Seu Vella y pueblos medievales', publicat el març de 2018 al blog Guías Viajar (Youtube). 

El millor reportatge fotogràfic ha estat per a una col·lecció de fotografies de Santi Iglesias Boldú publicades en format pòster central al diari 'Ara'. Amb el títol d''Ara Mirades', es tracta de 20 imatges de gran bellesa que van aparèixer al diari entre el 24 d’octubre de 2017 i el 2 d’octubre de 2018, centrades en activitats festives i tradicionals, propostes turístiques, espais artístics i elements de natura emblemàtics.

El millor treball de Premsa especialitzada en viatges i turisme ha recaigut en l’article 'Descobrir la geologia del Parc Nacional d’Aigüestortes', escrit per Albert Martínez Rius i publicat el setembre de 2018 a la revista Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya. 

El millor treball de Televisió ha estat per al documental 'L’últim gegant d’Europa', una producció de TV3, amb la col·laboració de Batabat, dirigida per Jordi Portals i produïda per Oriol Cortacans. 

El premi de Premsa escrita d’informació general ha estat per al reportatge 'Lleida. Catedrales, templarios, historia y vida', publicat el 9 de desembre de 2018 per Mikel Larramendi al dominical 'ON' del diari 'Deia'.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte