Notícia

L'ACPC organitza dilluns el curs de tècnica d'entrevistes, cròniques i reportatges

A la seu de Premsa Comarcal i cal inscripció prèvia

Foto

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, en el marc de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, organitza el proper 11 de febrer el curs:

 

Gèneres per aprofundir: entrevistes, cròniques i reportatges

 

Els cursos realitzaran a seu de Premsa Comarcal (carrer Hospital, 110-112 Barcelona), en horari de 10 a 15 h i té un preu especial de 15 € per alumne associat a l’ACPC o l’APPEC i de 25 € per la resta d’inscrits. Les places són limitades i només s’acceptarà la inscripció per rigorós ordre de petició i previ pagament. 3 dies laborables abans del curs, no es procedirà a la devolució de cap import.

 

Pel bon funcionament del curs, és imprescindible portar ordinador portàtil o tauleta.

 

Per participar-hi has d’enviar un correu electrònic a olga@premsacomarcal.catsol·licitant la inscripció indicant les dades següents:

 

Nom de la publicació:

Nom i cognoms de la persona:

Telèfon:

Correu electrònic:

Inscripció al curs:

 

El pagament de la inscripció s’ha de realitzar a nom de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, en el compte bancari de Caixabank ES02 2100 8245 1222 0004 2015, indicant el nom de la persona inscrita.

INFORMACIÓ DEL CURS:

Objectius

Més enllà de la urgència de la notícia, l’audiència agraeix textos per a una lectura més detinguda i aprofundida. Tots els mitjans –impresos, sense importar la seva periodicitat, i digitals– incorporen gèneres extensos com l’entrevista, la crònica i el reportatge. Són peces que permeten al lector endinsar-se en temes, esdeveniments i personatges i, al periodista, donar el millor de la seva capacitat informativa i literària.

En aquesta sessió aprofundirem en tècniques per treure el màxim partit a aquests tres gèneres, fer-los atractius per a l’audiència i convertir-los en elements de referència dels nostres mitjans tot assegurant que, més enllà dels arbres de les notícies, sabem explicar tota la profunditat del bosc.

Continguts

Primera part:

Entrevistes

  • - De la tria de l’entrevistat a la preparació del qüestionari.
  • - La relació amb l’entrevistat. Tècniques i recursos per a una conversa fructífera.
  • - Deu consells per editar el text d’una entrevista. Segona part: crònica i reportatge
  • - Àmbit i enfocament. Com buscar i escollir esdeveniments i temes.
  • - Característiques dels bons reportatges i les bones cròniques. - Consells i recursos per titular.
  • - El punt de vista. Primera o tercera persona: quan utilitzar-les.
  • - Principis i finals: com atrapar el lector i com acomiadar-lo.

 

Metodologia

El curs té un enfocament molt pràctic i operatiu basat en l’exposició de tècniques i recursos d’aplicació immediata il·lustrats amb abundants exemples. Els diferents apartats es complementen amb exercicis que fomenten la participació activa dels assistents i permeten una millor comprensió dels conceptes explicats. Tot i que l’orientació és fonamentalment cap a la versió escrita d’aquests gèneres, moltes de les tècniques i recursos tractats es poden aplicar també a l’àmbit audiovisual.

Destinataris

Periodistes de tota mena de mitjans –amb formació universitària en Comunicació o sense– que volen aprofundir en les tècniques del reportatge, la crònica i l’entrevista per millorar les que publiquen o per ampliar a aquests gèneres la seva producció.

Professor

Carles Singla

Professor titular de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Director del Màster en Direcció de Comunicació de la UPF – Barcelona School of Management. Ha treballat com a periodista als diaris Avui i Diari de Barcelona i ha col·laborat a El Temps, El País i La Vanguardia. Ha estat director acadèmic del Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2011-2016).

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte