Notícia

“Les Gavarres, paisatge i cultura” proposta de Revista de Baix Empordà

“La cuina del bolet” a Empordà Gastronòmic aquestes festes

Foto

Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà el número 63 de Revista del Baix Empordà, amb “Les Gavarres, paisatge i cultura” com a tema central, i el número 9 d’Empordà Gastronòmic, dedicat a “La cuina del bolet”. Ambdues publicacions, a tot color, sumen 160 pàgines en total i es venen conjuntament al preu de 7 euros.

Revista del Baix Empordà referma amb l’extens monogràfic “Les Gavarres, paisatge i cultura” la seva aposta per la història, la difusió i la conservació del patrimoni cultural i natural del massís, declarat Espai d’Interès Natural l’any 1992. La publicació compta amb extenses entrevistes amb Oriol Armet, gerent del Consorci de les Gavarres –que precisament aquest any ha començat els actes de celebració del seu vintè aniversari–, i Josep Sala, alcalde de Forallac des de l’any 1987, així com amb extensos articles sobre diferents aspectes de la història, les tradicions, el patrimoni natural i cultural i fins i tot les llegendes de les Gavarres.

Com és habitual, la revista es completa amb diferents articles independents que aborden temes diversos del passat, el present i el futur del Baix Empordà, entre els que destaquen “Natura i territori: Antigues pedreres, noves oportunitats”, de Jaume Ramot i Josep Maria Bas (del Grup de Natura Sterna de Castell d’Aro); “Un retrat dels comtes de Palamós del segle XVI a l’església de Santa Maria”, de Gabriel Martín Roig; “Arquitectura tradicional de pedra seca al Montgrí”, de Xavier Roig Fontseca; “Un passeig per la Meda Gran”, de Pau Roig; “La Bisbal, 3 de febrer de 1939”, de Manel Ferreres Vidal; o “Dídac Garrell. Notes per a una biografia”, d’Evarist Puig.

Empordà Gastronòmic, per la seva banda, es fa ressò de l’excepcional temporada boletaire que estem vivint aquest any a casa nostra amb un monogràfic especial sobre “La cuina del bolet”, amb extensos articles de Jaume Fàbrega i David XXX (metge dels Serveis de Salut Integrals del Baix Empordà) i receptes de tots colors i per a tots els gustos amb els bolets com a protagonistes, firmades pels xefs Eneko Agote (Hotel Restaurant Llevant), Tomàs Brull (Restaurant Dvisi de Palamós), Iolanda Bustos (Restaurant La Calèndula de Regencós), Quim Casellas (Restaurant Casamar de Llafranc), Adrià Rubio (Restaurant Cal Gall de Sant Feliu de Boada), Jordi Vallespí (Restaurant La Pahissa del Mas de Pals) i Santi Valls (Restaurant Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys).

La primera revista de gastronomia de l’Empordà dedica també extensos articles al col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet en motiu de la presentació de la seva nova guia, a la celebració del Fòrum Gastronòmic Girona i a la marca de qualitat Girona Excel·lent, alhora que ret homenatge als recentment desapareguts Josep Antoni Cuadrat, ànima del Restaurant La Gamba de Palamós –amb text de Martí Sabrià– i al gastrònom Jaume Font. La publicació tampoc descuida l’actualitat dels vins de l’Empordà, amb notícies tan destacades com l’entrega del Lledoner d’Or de la DO Empordà a Vins i Licors Grau o l’estrena del nou col·laborador David Saavedra (del Celler Viníric de Calonge), alhora que segueix aprofundint en la història de la cuina tradicional de casa nostra amb articles com “Els plats de Festa Major als pobles de les Gavarres”, de Narcís Subirana, o “Tres receptes de suquet de peix” de Rosa M. Masana.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte