Notícia

El diari 'La Jornada', que va obrir al maig, tanca les portes

Pretenia ser un diari generalista dels Països Catalans

Foto

L’assemblea general de sòcies cooperativistes del diari ha decidit, en base a l’estat de comptes actual, deixar els quioscos dels Països Catalans i donar per finalitzat el projecte.

El diari Jornada va néixer el 5 de maig després de mesos de treball previ per fer un nou diari cooperatiu generalista en català dels Països Catalans i en paper. Després de sis mesos de treball ininterromput perquè el diari pogués sortir cada dissabte, no hem pogut assolir el creixement necessari per garantir la viabilitat econòmica del projecte. És per això que l’assemblea general de la cooperativa, celebrada aquest dissabte, 20 d’octubre, ha decidit deixar d’imprimir i distribuir el paper. Paral·lelament s’ha engegat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de la plantilla, de 23 persones, per tancar el projecte i per sufragar els compromisos econòmics pendents, tant amb les treballadores com amb col·laboradores i altres proveïdors.

L'últim diari en paper als quioscos serà el del cap de setmana vinent, 27 i 28 d’octubre.

El projecte naixia amb la il·lusió de poder esdevenir l’únic diari en català, cooperatiu i d’esquerres en paper, però també érem conscients que era un projecte de risc que necessitava un gran suport popular que no s’ha sabut trobar en un marc de crisi dels mitjans de comunicació i el periodisme.

Tot l'equip que hem treballat a la Jornada volem agrair el suport a totes les persones que han col·laborat amb el projecte i que hi han confiat fent-se'n sòcies o subscriptores.

Font: Diari La Jornada

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte