Notícia

L'ACPC organitza un curs de "Tècniques avançades de redacció informativa” el dimarts 25

A càrrec del degà de la Facultat de Comunicació de la UPF, Carles Singla Casellas

Foto

L’Associació de la Premsa Comarcal, en el marc de la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, organitza el curs “RedacTècniques avançades de redacció informativa” que anirà a càrrec del degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, Carles Singla Casellas. Aquesta formació compta amb l’assessorament del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

El curs es realitzarà el dia 25 de setembre en horari de 10 a 15h a la seu de Premsa Comarcal (carrer Hospital, 110-112 Barcelona) i té un preu especial de 15€ per alumne associat a l’ACPC o l’APPEC i 25€ per la resta d’inscrits. Les places són limitades a 12 persones i només s’acceptarà la inscripció per rigorós ordre de petició i previ pagament. A partir del dia 21 de setembre no es procedirà a la devolució de cap import.

 

Per participar-hi has d’enviar abans del dia 21 de setembre, un correu electrònic a olga@premsacomarcal.cat sol·licitant la inscripció indicant les dades següents:

 

Nom de la publicació:

Nom i cognoms de la persona:

Telèfon:

Correu electrònic:

 

El pagament de la inscripció s’ha de realitzar a nom de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, en el compte bancari de CaixabankES02 2100 8245 1222 0004 2015, indicant el nom de la persona inscrita.

 

Esperant sigui del teu interès rep una cordial salutació,

 

 

Olga Garcia
olga@premsacomarcal.cat


Hospital, 110-112
08001 Barcelona
Tel 93 442 14 34
www.premsacomarcal.cat

Objectius. Els mitjans escrits necessiten presentar-se davant del lector amb titulars atractius i textos clars, àgils, rigorosos i adaptats als interessos del lector. Un repte difícil quan les dinàmiques actuals de les redaccions imposen assumir un enorme volum de feina amb un nombre cada cop menor de periodistes. D’aquí que calgui extremar la cura i disposar de recursos per escriure notícies de qualitat en el mínim temps possible. La primera sessió està dedicada a tècniques i recursos per millorar els textos periodístics informatius, especialment tot tipus de notícies. S’actualitzen alguns dels conceptes essencials de l’estil periodístic i es treballen estratègies i recursos per millorar els títols i els lid i per personalitzar informacions facilitades per les fonts, especialment les notes de premsa.

Continguts - Trets bàsics de l’estil periodístic: correcció, concisió, claredat i ganxo. - Llegibilitat i llenguatge planer. Recursos i tècniques per escriure notícies més àgils i atractives per al lector. - La titulació. Tipus de títols. Estratègies per millorar els elements del titular. - El text informatiu. Estructures bàsiques. - El lid. Tipus de lids i com utilitzar-los. Quines preguntes ha de respondre el text? Quines preguntes ha de respondre el periodista? Errors freqüents i com evitar-los. - Més enllà de la piràmide invertida: 10 estructures per explicar informacions. - Com personalitzar una nota de premsa.

Metodologia. La sessió combina l’exposició de conceptes il·lustrats amb abundants exemples i petits exercicis per a la millora de les competències redaccionals dels participants. Destinataris Periodistes en actiu en mitjans de comunicació impresos i digitals. Tant professionals experimentats que necessiten aturar-se un moment per reflexionar sobre la pròpia feina i adquirir recursos per millorar-la, com redactors novells que volen desenvolupar tot el seu potencial.

Professor. Carles Singla Professor titular de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Director del Màster en Direcció de Comunicació de la UPF – Barcelona School of Management. Ha treballat com a periodista als diaris Avui i Diari de Barcelona i ha col·laborat a El Temps, El País i La Vanguardia. Ha estat director acadèmic del Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2011-2016)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte