Notícia

La FAPE trasllada a la ministra la problemàtica del periodisme

L'entitat demana incloure el periodisme com a matèria en la reforma educativa

Foto

La FAPE ha traslladat a la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, els principals problemes que afecten a la professió periodística relacionats amb el seu departament i amb altres àrees del Govern, des dels becaris a la figura dels falsos autònoms o la necessitat d'incloure el periodisme com a matèria en la reforma educativa i de l'accés a l'ensenyament.

Durant una trobada amb el president i el vicepresident de la FAPE, Nemesio Rodríguez i Aurelio Martín, Valerio ha conegut la precària situació per la qual travessen molts professionals, així com els fotoperiodistes, ja que també se li ha fet arribar la problemàtica que detecta l'Associació Nacional d'Informadors Gràfics de Premsa i Televisió (ANIGP-TV).

Entre altres aspectes s'ha parlat de l'increment de la feina gratis i de les pràctiques sense remunerar mentre s'exigeix el compliment d'un horari, a la qual cosa Valerio ha respost fent al·lusió al Pla per un treball digne, recentment aprovat pel Govern d'Espanya, que recull entre altres aspectes la lluita contra tot aquest tipus de situacions totalment irregulars.

A més, s'ha fet arribar a la ministra la precària situació per la qual travessen molts col·laboradors autònoms de mitjans, tenint en compte que una quarta part del col·lectiu es troben en aquest règim, la meitat amb uns ingressos per sota de mil euros, a causa que la peça o fotografia s'abona a nivells pròxims a l'explotació salarial, encara que els obliga a estar pendents del treball que pugui sorgir els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia. Un altre dels assumptes és que, en l'actualitat, mitjans i agències s'acullen a la figura de col·laboració fixa, però obligant el periodista a donar-se d'alta a la Seguretat Social i l'IAE perquè pugui emetre factures. Es tracta de falsos autònoms que haurien de ser assumits per les plantilles de les empreses per a les que treballen.

L'intrusisme i la pirateria de persones que no està donada d'alta a la Seguretat Social ni compleixen les seves obligacions tributàries, també s'ha abordat.

 

Font: FAPE

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte