Notícia

El Grup Barnils proposa accions davant l'atac al periodista Jordi Borràs

Una roda de premsa i una campanya de microfinançament

Foto

Des del Grup de Periodistes Ramon Barnils de cara la setmana que ve estan preparant una doble resposta a l'atac que va rebre el fotoperiodista Jordi Borràs. Volen mostrar el seu rebuig a aquestes actituds violentes i volen fer-ho sumant el màxim de complicitats possibles. Per això estan treballant, d'una banda, en una roda de premsa per mostrar aquesta resposta unitària "a unes agressions massa constants i que no poden quedar impunes". D'una altra, en una campanya de microfinançament per ajudar-lo a costejar la defensa.

COMUNICAT DEL GRUP BARNILS

"En els darrers mesos els periodistes no només hem rebut atacs repetits a la llibertat d'expressió, sinó que també s'han donat casos greus d'agressions físiques. Davant d'això, en aquesta roda de premsa volem denunciar aquestes actituds violentes basant-nos en el recompte que farem des del Grup Barnils a partir dels fets que recollim al Mapa de la Censura. A més a més, aquesta darrera agressió agreuja la situació atès que va ser protagonitzada per un membre de la Policia Nacional en un context de quotidianitat desmarcat de qualsevol exaltació i a qui encara no s’ha sancionat ni apartat de les seves funcions. De cara a l’acte, la nostra voluntat és crear una fila zero, amb les entitats que us hi vulgueu sumar i fer una foto final posterior per mostrar aquesta unitat.

A més a més, i vinculat directament amb el cas del Jordi Borràs, sabem que ara mateix una de les seves preocupacions és recollir fons per poder-se pagar la defensa. Unes despeses que ara mateix es quantifiquen en 12.000 euros, aproximadament. Per tal de donar-li un cop de mà, hem decidit engegar una campanya de micromecenatge a Totsuma que serveixi per recaptar fons per ajudar-lo econòmicament. Creiem que més enllà de les paraules, aquest fet és una mostra explícita del suport que li volem fer arribar al nostre soci. I aquesta campanya a la que esperem que s’hi sumin el màxim d’entitats possible i el conjunt de la ciutadania també la volem presentar en la roda de premsa de la setmana vinent. En cas de superar aquesta xifra estimada els diners ‘sobrants’ es donarien a una entitat que defensi els drets humans. 

Encara ens queden moltes coses per concretar, però a poc a poc tant l'acte com la campanya van agafant força. És per això que ens agradaria saber si podem comptar amb el vostre suport.

Ens hauríeu de donar resposta entre avui dijous i demà divendres, i en cas que decidiu sumar-vos a la iniciativa ens caldrà que ens indiqueu qui vindrà a la roda de premsa (prevista probablement pel proper dimarts cap a mig matí), amb un nom, adreça de correu electrònic i telèfon de contacte per poder despatxar amb la màxima celeritat possible els temes que sorgeixin d’avui a aleshores".

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte