Notícia

Nota de premsa: Optimisme a la premsa comarcal i local

El col.lectiu rep premis, neixen projectes i es rejoveneix

Foto
Nota de Premsa

 

Optimisme a la premsa comarcal i local
 
Des de primers d’any, el col·lectiu acapara premis, neixen nous projectes i es rejoveneixen les redaccions 

Barcelona 6 de juny de 2018,

La Premsa Comarcal reivindica la seva bona salut aquest 2018. Les bones notícies sembla que s’acumulen entre els membres de  l’ACPC en el que es porta d’any i tot fa pensar que es deixa enrere, lenta però definitivament, l’atzucac de la crisi viscuda als darrers temps. 
 
Pel que fa a la  qualitat, aquesta bona salut és incontestable i es va poder comprovar fa pocs dies, en el  decurs de Nit de les Revistes i la Premsa en Català, quan les publicacions associades van acaparar la majoria de premis en els quals competien. El Setmanari de l’Alt Empordà rebia El Premi a la Millor Publicació de Premsa Comarcal, L’Om una menció especial pel seu "l'èxit en el traspàs generacional”, eltravesser.cat s’enduia el Premi a la Millor Publicació Digital; i El 3 de vuit guanyava el guardó a la millor portada de l’any. 
 
Aquest moment dolç que viu la premsa comarcal i local, no és només quant a reconeixements sinó, també,  en l’àmbit  empresarial. Els editors s’animen altra vegada a tirar endavant nous projectes i,  durant el primer semestre d’aquest any, s’han comptabilitzat dotze noves incorporacions, fent palesa, d’aquesta manera, el vigor del col·lectiu.
 
Així mateix, en la darrera edició del Llibre Blanc de la Premsa Comarcal, es deixava constància del lideratge de la premsa comarcal i local al seu territori. Demostrant que, aquesta premsa, amb el seu model de noticies i de negoci particular, és la que millor ha superat la temuda crisi que ha sacsejat el sector durant una dècada.  Amb un 52% de les  seves vendes per subscripció, la premsa adherida a l’ACPC pot presumir de la credibilitat que li atorguen els seus lectors, tenint  més de la meitat de la seva edició distribuïda, tal com surt de la rotativa.
 
Un altre factor que avala aquest optimisme és que la mitjana d’edat de les redaccions està baixant. Capçaleres com La Comarca d’Olot, el Diari de Sabadell, 777 Comunica, El Breny, Som Garrigues, Carrilet o El Sali, juntament amb l’abans citada L’Om i d’altres, han vist com joves periodistes han decidit quedar-se als seus territoris per explicar la realitat de les seves comarques, i a la vegada dinamitzar empresarialment la seva terra. Cosa que, resumeix per si sola, l’esperit de l’ACPC.
 
Sense oblidar que durant aquest any i els propers, capçaleres plenament consolidades celebraran els seus aniversaris de naixement després de la mort del dictador, deixant constància d’aquest arrelament.
 
L’Associació  Catalana de la Premsa Comarcal continua  treballant per dinamitzar el sector, amb noves iniciatives encaminades a donar confiança a l’editor. En aquests moments, l’entitat està preparant nous acords amb diferents entitats, que han  de servir  per la recuperació de la confiança en si mateixes com a editores i dotar-les  de noves eines per continuar amb aquesta línia tot just engegada.
 
Una bona mostra d'això seria la campanya Orgull de se Premsa Comarcal, que es va iniciar el passat mes d’abril, tant en format paper com en digital, i on es donava protagonisme a cada capçalera en el seu territori. Una iniciativa que ha estat molt ben acollida per tot el col·lectiu  ja què reflecteix i defineix allò que és i significa la premsa comarcal i local.
 
Tampoc s’han d’oblidar activitats  com  la Convenció anual o el Dia de la Premsa Comarcal, entre d’altres, que duem a terme per reforçar lligams entre els associats, o els  acords, per exemple, amb Catalunya Ràdio, gràcies al qual retransmetrem diàriament els vostres titulars a tot el país, o la campanya que l'estiu passat es va fer de promocionar-vos a la Xarxa de Televisions Locals. Accions totes que han servit, per, de mica en mica, arribar a la situació actual i encarar el futur amb especial optimisme i dinamisme.

Descarregeu aquí la nota de premsa en PDF

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte