Notícia

Les publicacions de l'ACPC acaparen premis a la Nit de la Premsa en Català

El Setmanari de l'Empordà, El 3 de Vuit, El Travesser, L'Om, Nova Conca i El Salí, premiats

Foto
Dimecres es va celebrar La Nit de les Revistes i la Premsa en Català, una vetllada impulsada per la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals per reconèixer el paper de les publicacions dels Països Catalans la qual va tenir com a protagonista destacat a moltes de les publicacions de l'Associació Catalana de Premsa Comarcal, en acaparar la majoria dels guardons.

El Premi a la Millor Publicació de Premsa Comarcal va recaure sobre el Setmanari de l’Alt Empordà, un mitjà amb 40 anys de trajectòria, i del que es va destacar la "professionalitat, rigor i el lideratge en un territori on hi conviuen diversos mitjans". En aquesta categoria, també es va fer una menció especial a la revista L’Om, per "l'èxit en el traspàs generacional d’una capçalera històrica a un equip jove i amb empenta"; i eal digital esportiu eltravesser.cat, que va rebre el Premi a la Millor Publicació Digital per la seva tasca com a altaveu del futbol amateur a l’Alt Camp. 

D'altra banda, també es va premiar la portada d'El 3 de vuit del 6 d'octubre del 2017 com la millor portada de la premsa en català. En aquella es va publicar una fotografia a tota pàgina d’una urna il·luminada davant un fons negre amb una mà introduint una papereta. El titular escrivia dues paraules a una tipografia de mida 93 punts i en majúscules: “Hem votat”. 

A banda, durant la vetllada no es va voler perdre l’oportunitat de celebrar un aniversari per partida triple: Enderrock, El Salí i el setmanari Nova Conca, els quals complien un quart de segle d’història.

Durant l'acte també es va reconéixer a Patrícia Plaja, cap de comunicació del Mossos d'Equadra; el programa "FAQS", la revista "El Món d'Ahir" i el diari escocès "The National".

Els mitjans, la llibertat i la democràcia

La vetllada, atesa la situació política que viu el país, va tenir també un fort carcater reivindicatiu. “Celebrem la Nit de les Revistes i la Premsa en Català després d’un any molt dur, amb redaccions escorcollades i editors processats sense cap justificació”, va dir Germà Capdevila, vicepresident de la federació, en un discurs que va haver de llegir Antoni Medina, secretari de la federació, ja que Capdevila es va haver d’absentar per motius familiars. “Volem ser protagonistes de la construcció d’un nou país que completi el somni dels que van haver de marxar fa 80 anys i dels que avui paguen un preu molt car per la gosadia de somiar un futur millor”, va assegurar.

Al Següent enllaç podeu descarregar-vos un àlbum de fotos de la jornada.

Font: El 3 de vuit, ARA i Nació Digital.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte