Notícia

Cambrils diu «no» a la publicitat sexista amb una ordenança

El text va comptar amb el vistiplau favorable de tots els grups

Foto
Cambrils diu "no" a la publicitat sexista. Aquest va ser l'acord de ple que van aprovar tots els grups polítics del consistori a una proposta presentada per l'Assemblea de Cambrils al darrer ple del 25 de maig. Segons va defensar el regidor Ivan Sanz, "els mitjans de comunicació i la publicitat conformen actituds i hàbits socials, creen models de conducta i intervenen en la construcció de la identitat. Des de que naixem rebem missatges respecte a les normes de comportament, els gustos que es consideren propis de cada sexe, habilitats, prioritats en la vida, etc. (...). Dins d'aquest panorama és imprescindible tenir en compte que alguns anuncis no només intenten vendre productes servint-se del cos de la dona com a reclam sexual, sinó que directa o indirectament també inculquen una concepció del sexe que en nombroses ocasions presenta a la dona com una mercaderia. La cosificació és l'acte de presentar o tractar una persona com a un objecte. De manera que la cosificació sexual consisteix a presentar o tractar a les persones com a objectes sexuals, ignorant les seves qualitats i habilitats intel·lectuals i reduint-les a mers instruments d'imatge (...)".

Per tot plegat, el portaveu de l'AdC –Ivan Sanz– va proposar "adherir-se a la plataforma Ciutats contra la publicitat sexista i, redactar una Ordenança Municipal que reguli la publicitat sexista als espais públics del municipi".

El text va comptar amb el vistiplau favorable de tots els grups. Per part de l'equip de govern, el regidor de Benestar Social –Josep M. Vallès– va comentar que, "estem compromesos amb el dret fonamental de la igualtat. No acceptem publicitat sexista a la ciutat".

Font: Revista de Cambrils

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte