Notícia

Soledad Gallego Díaz, la primera dona en dirigir El País

La periodista substituirà Antonio Caño, que ha dirigit quatre anys el diari

Foto
Segons un estudi realitzat al setembre de 2017 per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), a Espanya només el 13% dels mitjans escrits d’informació general tant en format paper com digital tenen al capdavant una dona. Aquest percentatge es redueix encara més si focalitzem entre els diaris en paper més llegits de l’Estat, és a dir, els diaris de referència. Amb aquest nomenament, Soledad Gallego Díaz s’ha convertit en la segona dona en dirigir un dels 15 diaris en paper més llegits. Ángeles Rivero Velasco, de La Nueva España de Asturias, va ser la primera.

Gallego Díaz va començar a treballar en amb 19 anys a l'Agència Pyresa, on va aprendre l'ofici. Acomiadada per fer una vaga, va passar a Cuadernos para el Diálogo, on es va fer càrrec de la informació política.

Es va incorporar al diari El País pocs mesos després del seu naixement, i en aquest mitjà ha treballat durant gairebé 40 anys ocupant diferents responsabilitats: redactora a la secció de Política i cronista parlamentària; corresponsal a l'estranger a Brussel•les, Londres, París, Nova York, Buenos Aires i enviada especial a la UE; al capdavant d'un equip d'investigació; sotsdirectora de l'edició dominical; directora-adjunta; defensora del Lector; responsable de l'edició d'Andalusia; i en l'última etapa columnista.

El diari El País va sortir a la llum el 4 de maig de 1976, només cinc mesos després de la mort de Franco. Va ser fundat per José Ortega Spottorno y va ser el primer diari de clara vocació democràtica ocupant, així, el buit existent en aquell context. S’ha mantingut des de llavor com un dels diaris de referència de l’Estat Espanyol. Des del seu naixement ha tingut 6 persones diferents al capdavant de la direcció, Soledad Gallego Díaz, ha estat la primera dona.

Font: Dones Digital

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte