Notícia

El CAC premia 16 treballs que fomenten l'educació en comunicació a les escoles

La quinzena edició dels guardons han rebut 101 treballs

Foto
El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha lliurat aquest dilluns els Premis el CAC a l'escola, adreçats a l'alumnat i al professorat dels centres educatius de Catalunya. En total ha premiat 16 treballs que fomenten l'educació en comunicació audiovisual en l'àmbit escolar. El jurat ha concedit 13 premis per a l'alumnat i 3 per al professorat. En el primer cas, la finalitat dels premis és incorporar l'educació en comunicació audiovisual en el currículum dels alumnes, amb una incidència especial en la percepció, l'anàlisi i la producció audiovisual. Pel que fa al professorat, l'objectiu dels premis és fomentar experiències d'educació en comunicació audiovisual a l'escola, així com impulsar bons hàbits en el consum audiovisual dels infants i dels joves.

En total s'han presentat 101 treballs als premis, dels quals 51 corresponen a la categoria A (alumnat i treballs de ràdio), 35 a la categoria B (treballs de recerca de batxillerat i curtmetratges de ficció) i 15 a la categoria C (professorat).

Pel que fa a les temàtiques, en el cas de l'alumnat més jove (d'educació infantil fins a secundària) ha estat la producció audiovisual i l'ús dels diferents llenguatges i tècniques. També han treballat qüestions com ara les festes i llegendes populars i la feina dels youtubers.

En el cas de l'alumnat de més edat, així com en el del professorat, les temàtiques han estat el bullying, la guerra civil, les diferències culturals, els refugiats, l'allau informativa i l'impuls de la lectura, entre d'altres.

Totes les categories compten amb un primer premi de 1.000 euros i un segon de 500, excepte la de treballs de ràdio i la de curtmetratges de ficció, que tenen un premi únic de 1.000 euros cadascuna.

L'acte de lliurament dels guardons ha comptat amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent; del president del CAC, Roger Loppacher; de la consellera del CAC i presidenta del jurat, Carme Figueras, i del director territorial a Barcelona de CaixaBank, Jordi Nicolau.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte