Notícia

La FeSP demana incloure els col·laboradors a la Seguretat Social

Exigeix que les condicions laborals dels 'freelance' es negociïn als convenis

Foto
El IV Congrés de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) ha acordat reclamar que s'inclogui en el Règim General de la Seguretat Social, amb la corresponent cotització empresarial, a l'ampli col·lectiu de freelances, periodistes a la peça i col·laboradors. També ha demanat que, com passa en altres països de la Unió Europea, el seu treball sigui regulat als convenis col·lectius i en un acord marc a negociar entre patronal i sindicats, que haurà d'establir remuneracions mínimes al mateix nivell que les del personal de plantilla, ja que sense aquest treball no seria possible elaborar el producte informatiu que ofereix l'empresa a la ciutadania, assegura la federació.

En el congrés, celebrat el 5 de maig a Madrid amb el lema "Del 'precariodismo' al 'PerioDigno'", s'ha analitzat la greu situació de precarietat que viuen els i les periodistes i comunicadors a Europa i a Espanya, en una taula de debat que ha comptat amb la intervenció de Ricardo Gutiérrez, secretari general de la Federació Europea de Periodistes (FEP, a la qual pertany la FeSP); Luis Palacio, director de Digimedios i de l'Informe Anual de la Professió Periodística de l'APM, i María Navarro Limón, excoordinadora general de la Xarxa de Mitjans Comunitaris (ReMC).

També s'ha debatut la situació de les dones periodistes, en una taula que ha reclamat la igualtat real entre homes i dones en les empreses de comunicació. 

La FeSP, una organització federal que està integrada per sindicats d'àmbit autonòmic, ha acordat modificar i reforçar el seu estructura per atendre professionals de comunitats on encara no hi ha un sindicat adherit a la Federació però que volen afiliar-se a aquesta organització, una cosa que ara no poden fer perquè la FeSP no afilia directament sinó els seus sindicats.

En el congrés també han aprovat diferents resolucions. Entre d'altres, aquestes: sobre la radiotelevisió pública, l'exigència d'igualtat entre homes i dones en les empreses de comunicació i als seus productes informatius, les dificultats dels periodistes per informar de la repressió a la zona del Rif (Marroc), la situació dels mitjans de comunicació comunitaris sense ànim de lucre, els estudiants en pràctiques o el treball dels informadors a Palestina.

El fins ara secretari general de la FeSP, Agustín Yanel, del Sindicat de Periodistes de Madrid (SPM), ha estat reelegit per continuar uns altres quatre anys en aquest càrrec. Lola Fernández Palenzuela, del Sindicat de Periodistes d'Andalusia (SPA), que des de juliol de 2017 era provisionalment la vicesecretària general, ha estat elegida per seguir en aquest càrrec.
 

#orgulldeserpremsacomarcal

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte