Notícia

Convoquen el Premi Miguel Gil Moreno per a corresponsals

El termini per presentar candidatura finalitza el 13 d'abril

Foto
La Fundació Miguel Gil Moreno i Penguin Random House han convocat la 14a edició del Premi Miguel Gil Moreno de Periodisme per a corresponsals i enviats especials.

El premi està dotat amb 6.000 euros i els treballs s'han d'haver publicat o emès entre l'1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2017 en format paper, àudio, vídeo o digital. El termini per presentar candidatura finalitza el 13 d'abril.

Com a novetat, s'ha convocat un accèssit dotat amb 2.000 euros per reconèixer el treball de periodistes i/o fixers locals menors de 30 anys, que hagi facilitat el treball de l'enviat especial i la qualitat dels seus reportatges.

MIGUEL GIL MORENO
El 24 de maig de 2000, una emboscada guerrillera va acabar a Sierra Leone amb la vida de Miguel Gil Moreno. Els seus companys van voler escriure sobre la seva compromesa trajectòria i vocació de filmar en directe. Després de la seva mort van decidir unir-se i escriure un llibre "Els ulls de la guerra", els beneficis anirien directament a crear el "Premi de Periodisme Miguel Gil Moreno". El Premi Miguel Gil Moreno de Periodisme s'atorga bianualment des de l'any 2002, a aquell treball que millor compleixi els requisits d'excel·lència professional i que comparteixi l'esperit de Miguel Gil, la seva concepció de la professió de corresponsal com a servei a la societat, que assumeixi els riscos necessaris per donar compte de les injustícies i dels actes de solidaritat que se li presentin en l'exercici del seu treball.

Font: Comunicació 21.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte