Notícia

L'ACPC s'adhereix a la plataforma 'Espai Democràcia i Convivència'

Per defensar les institucions catalanes, la convivència i la cohesió social

Foto
Avui al matí s'ha presentat l'Espai Democràcia i Convivència, una plataforma que té com a objectiu “defensar les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats fonamentals de la ciutadania que s’han vist vulnerats a Catalunya”. 

El grup impulsor el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

A aquestes entitats, avui a la tarda i després de deliberació pels membres de la junta, s'ha afegit l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC).  

També forma part de la plataforma la l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) a més del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya, Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya i Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya.

INTENCIONS
Els membres de la plataforma rebutgen  la judicialització de la política a Catalunya,  la vulneració de llibertats i drets civils que està vivint Catalunya, i reiteren la seva preocupació per l'impacte que aquestes actuacions poden comportar sobre el benestar emocional de la ciutadania. Per això, reclamen “serenor i establir ponts entre les diferents sensibilitats de la societat”. “Cal recuperar els drets i les llibertats polítiques sense ingerències policials, el Govern de Catalunya i les institucions catalanes –avui controlades des de l’Estat— i reprendre l’activitat legislativa i executiva per tal d’avançar en la consolidació de polítiques de benestar social i en polítiques educatives”, asseguren en un comunicat. 

ACCIONS
La plataforma preveu diverses accions i comença el seu calendari de protestes amb una gran manifestació el 15 d'abril com a resposta unitària en defensa dels drets i de les llibertats. La manifestació coincidirà amb els sis mesos exactes que fa que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són a la presó i pretén denunciar la vulneració sistemàtica de drets per part de l'Estat. Considera la plataforma que, ara més que mai, cal “diàleg i voluntat de trobada”.

#EspaiDemocràciaConvivència





 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte