Notícia

Els professionals de TVE denuncien el veto a periodistes crítics

Mai en la història s'havia assistit a una actuació de censura semblant

Foto
El Consell d'Informatius de TVE ha denunciat públicament el veto que la direcció d'informatius ha imposat als periodistes Fernando Garea i José María Calleja. Tots dos periodistes, que gaudeixen d'un ampli reconeixement dins de la professió per la seva dilatada trajectòria, s'havien incorporat recentment a les tertúlies del programa Afers Públics que s'emet al Canal 24 hores.

El CdI ha pogut constatar que, en una decisió sense precedents i poc després que s'incorporessin a aquest espai, el director d'informatius, José Antonio Álvarez Gundín, va sol·licitar al director del Canal 24 Hores, Álvaro Zancajo, l'expulsió immediata de les tertúlies de tots dos periodistes i la seva substitució per Carmen Tomás i Ana Samboal, al que aquest va accedir.

Mai en la història de les tertúlies de TVE s'havia assistit a una actuació de censura semblant. L'habitual és que com a mínim els tertulians incorporats acabin la temporada i que al final de la mateixa es decideixi sobre la seva continuïtat. El programa va arrencar el 8 de gener, dia en què ja va comparèixer Fernando Garea i al mes de febrer ho va fer José María Calleja.

Tot just setmanes després, la direcció d'informatius posava fi de forma abrupta a la seva participació, de manera que el caràcter plural que demostrava aquest espai en les seves anàlisis s'ha ressentit de forma notable. Lamentablement, ni el director d'informatius ni el del Canal 24 hores han contestat a les preguntes formulades al respecte per aquest Consell que, en qualsevol cas, enviarà la seva corresponent informe al Consell d'Administració. Amb el veto a José María Calleja i Fernando Garea, i la seva substitució per Ana Samboal i Carmen Tomás, es constata la deriva que tots els programes d'opinió i anàlisi de TVE han experimentat amb l'actual direcció d'informatius, mancats de la preceptiva pluralitat i escorats cada vegada més a posicions progovernamentals en detriment de les veus crítiques.

Font: El Español.El Consell d'Informatius de TVE ha denunciat públicament el veto que la direcció d'informatius ha imposat als periodistes Fernando Garea i José María Calleja. Tots dos periodistes, que gaudeixen d'un ampli reconeixement dins de la professió per la seva dilatada trajectòria, s'havien incorporat recentment a les tertúlies del programa Afers Públics que s'emet al Canal 24 hores. El CdI ha pogut constatar que, en una decisió sense precedents i poc després que s'incorporessin a aquest espai, el director d'informatius, José Antonio Álvarez Gundín, va sol·licitar al director del Canal 24 Hores, Álvaro Zancajo, l'expulsió immediata de les tertúlies de tots dos periodistes i la seva substitució per Carmen Tomás i Ana Samboal, al que aquest va accedir.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte