Notícia

El Col·legi de Periodistes es suma a #GratisNoTreballo

Una campanya en protesta a una oferta de feina a la UE

Foto
El Col·legi de Periodistes de Catalunya dona suport al Col·legi de Periodistes d'Andalusia en la sol·licitud al Parlament Europeu per a la rectificació d'una convocatòria de pràctiques no remunerades. La institució europea ofereix 10 places de periodistes, d'entre 18 i 30 anys, per cobrir l'European Youth Event que se celebrarà a Estrasburg els dies 1 i 2 juny. Vuit d'aquests deu periodistes ocuparan el càrrec de redactors i tindran les funcions de detectar, redactar i elaborar un informe amb les idees més rellevants de l'esdeveniment. Un total de 80 hores sense cobrar. 

El periodisme és un dels pilars que apuntala una societat plural i democràtica, ja que la informació veraç i contrastada és imprescindible perquè la ciutadania pugui decidir lliurement el seu futur. Per tal de poder complir amb aquest mandat, els periodistes han de poder treballar amb uns contractes i unes retribucions dignes. Els col·legis professionals estem obligats a combatre la precarietat laboral per garantir unes bones condicions laborals. 

Des del Col·legi de Periodistes hem impulsat la campanya “Gratis No Treballo”, una iniciativa que es va presentar en la Jornada sobre la Precarietat Laboral del passat 10 de novembre. “Gratis No Treballo” consisteix a recollir ofertes laborals vergonyoses per denunciar-les. Per això demanem que tots aquells que vulguin denunciar una oferta abusiva ho poden fer a través del correu gratisnotreballo@periodistes.cat.
 
Documents relacionats m-101117-un-periodisme-digne.pdf

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte