Notícia

"El Punt Avui" presenta un ERO per acomiadar 91 treballadors

Comporta el tancament de la redacció del diari a Barcelona

Foto
El diari "El Punt Avui" ha presentat aquest dimarts un expedient de regulació per acomiadar 91 treballadors, el 40% de la plantilla. Ara s'obre el període de negociació i fonts del grup editor asseguren que la xifra final de treballadors afectats serà més baixa.

El motiu d'aquest ERO seria el descens d'ingressos per la supressió d'ajudes públiques arran de la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Els treballadors han denunciat la situació a través de la plataforma "Salvem El Punt Avui" i han explicat que la redacció de Barcelona ja s'està desmantellant, de manera que el diari es farà des de la de Girona.

El total efectiu d'acomiadats podria ser d'una cinquantena, entre les dues empreses del grup, Hermes Comunicació i la Corporació Catalana de Comunicació (CCC). La mesura comportarà que els treballadors d'aquesta última empresa que es quedin se'ls rebaixi el sou per equiparar-los amb els de la primera.

"El Punt Avui" va néixer el juliol del 2011 fruit de la fusió dels diaris "El Punt" i "Avui". Dos anys abans Hermes, empresa editora d'"El Punt", havia comprat la de l'"Avui", CCC.

El president del grup empresarial és Joaquim Vidal, propietari també dels supermercats Valvi. Vidal ha estat alcalde de Sant Gregori i senador per Convergència Democràtica de Catalunya, CDC.

Font: CCMA

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte