Notícia

Retirats o modificats onze continguts homòfobs d'internet

Usaven expressions denigrants i ofensives contra el col·lectiu LGBTI

Foto
Les empreses que gestionen les plataformes d'intercanvi de vídeos YouTube i Dailymotion, així com l'administradora de fòrums CloudFlare, han retirat o han modificat 11 continguts denunciats pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per incitar a l'odi i a la violència envers les persones LGBTI.

El desembre passat, el CAC es va adreçar a les empreses proveïdores per alertar-les sobre l'existència d'aquests continguts i els en va demanar la retirada. També va presentar una denúncia davant la Fiscalia de Barcelona per la possibilitat que la conducta detectada pogués ésser susceptible d'un delicte que tipifica l'article 510 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del codi penal.

El resultat de la petició a les empreses ha estat la retirada de 6 continguts, la restricció d'accés als menors d'edat en 4 casos i la desactivació dels comentaris en un altre cas.

En concret, YouTube ha eliminat 4 vídeos i ha imposat condicions mínimes d'edat per accedir a altres 4. També ha desactivat els comentaris homòfobs en un altre cas. D'altra banda, Dailymotion ha retirat el vídeo que havia estat denunciat, mentre que l'empresa CloudFlare ha eliminat el fòrum que administrava.

Els continguts analitzats usaven expressions denigrants i ofensives contra el col·lectiu LGBTI, qualificaven l'homosexualitat de perversió i consideraven que es tracta d'una malaltia i un desequilibri mental.

També hi havia continguts d'amenaça i d'exhortació o relativització de la violència contra aquest col·lectiu.


Més informació: Anàlisi de la presència a Internet de continguts susceptibles de justificar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte