Notícia

Cs considera que el País Valencià dóna subvencions a "mitjans catalanistes"

Demanen la compareixença del conseller d'Educació al Parlament

Foto
El grup parlamentari Ciutadans (Cs) a les Corts Valencianes ha sol·licitat la compareixença del conseller valencià d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, perquè expliqui les subvencions atorgades a mitjans de comunicació "catalanistes" així com a persones particulars. En una compareixença posterior a la junta de síndics de les Corts Valencianes, el portaveu adjunt del grup, Juan Córdoba, ha manifestat que Cs "no arriba a entendre" algunes de les subvencions a mitjans de comunicació. “En total, s'han atorgat un total de 2,85 milions, dels quals, gran part són subvencions raonables, perquè entenem, i reivindiquem que es doti d'ajudes als mitjans de comunicació que tenen la seva activitat a la Comunitat Valenciana, però no ocorre així en tots els casos”, ha dit.

Córdoba ha afegit que hi ha subvencions a diferents plataformes amb domicili físic a Catalunya, “sense treballadors en cap punt de la Comunitat, i els continguts del qual són clarament d'ideologia independentista”.

“El tripartit està quedant retratat en reduir les quantitats que podria destinar al foment del periodisme valencià, per a beneficiar els seus interessos partidistes”, ha afegit el portaveu adjunt.

El diputat també ha remarcat diversos exemples en els quals, segons la documentació oficial feta pública pel portal de transparència de la Generalitat Valenciana, s'han concedit ajudes a persones, “que figuren amb el seu nom propi i DNI i l'activitat del qual al capdavant d'una empresa relacionada amb el sector no s'ha especificat per part de la conselleria”.

Córdoba ha dit que Marzà no ha donat resposta a les peticions de compareixença a les Corts Valencianes “des de fa sis mesos, per la qual cosa ara, és de lògica política que s'enfronti públicament a les preguntes de l'oposició”.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte