Notícia

Presenten deu propostes contra el discurs xenòfob als mitjans

Un projecte contra la discriminació i els delictes d’odi

Foto
La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València va acollir la presentació de les “Deu propostes contra el discurs xenòfob als mitjans de comunicació” del projecte 'Alça la Veu' contra la discriminació i els delictes d’odi de CEAR-PV.

El document, elaborat per la periodista Laura Julián, associada a la Unió de Periodistes Valencians, la qual ha col·laborat en el procés del manual, arreplega deu propostes perquè el tractament informatiu de les persones migrades i refugiades no fomenta la creació de prejudicis, la por en la societat, la criminalització, l’alarmisme, la invisibilització de les persones migrades als mitjans, etc.

Entre les propostes principals estan l’ús plural de les fonts, la utilització d’una terminologia adequada, ser conscients dels estereotips, i sobretot la lluita contra el discurs xenòfob mitjançant un periodisme militant on es promou la cohesió social i la defensa dels drets humans. El document està ja disponible en les webs de la Unió de Periodistes Valencians i de CEAR-PV.

Clica aquí per consultar el document complet


Font: Unió de Periodistes Valencians

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte