Notícia

El Premi Ramon Barnils guardona investigacions sobre explotació laboral

També sobre l’opacitat de les administracions

Foto
El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha lliurat per tercer any consecutiu els Premis Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació. En una gala celebrada al Born CCM aquest dimarts al vespre s’ha combinat l’entrega dels guardons amb els corresponents parlaments amb màgia i música.

Èric Lluent ha estat el guanyador en categoria d’obra inèdita i s’ha endut el guardó més ben dotat (1.400 euros i publicació del tema al Diari ARA) amb ‘Feina a canvi de llit i menjar: quan l’explotació esdevé oci’. Els premiats en obres publicades (800 euros per a cada guardó) són, d’una banda, Ferran Moreno i Judit Pastor pel reportatge ‘Contractes a l’ombra’ publicat a Crític, un tema sobre les constructores més beneficiades per l’obra pública de la Generalitat adjudicada sense publicitat. De l’altra, Rafa Marrasé s’ha endut el premi a obra publicada en mitjà local i comarcal amb ‘L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona va gastar més de 47.000 euros de diners públics en sessions de coaching: l’opacitat d’un contracte fet a mida’, publicat a Porta Enrere.

El president del Grup Barnils, Ferran Casas, durant la gala ha destacat que “no és agosarat dir que al nostre país, Catalunya, la democràcia està en crisi i que quan la democràcia està en crisi també ho està el periodisme.” I ha afegit: “El periodisme, des d’un exercici compromès amb els drets individuals i col·lectius, no pot ser aliè al que passa, a la vulneració de drets fonamentals que en els darrers mesos ha exercit un estat, l’espanyol, que ha decidit que per preservar la seva unitat tot s’hi val”. Finalment, Casas ha lamentat que aquest context “també s’utilitza per altres per dir-nos que no, que ara no toca fer periodisme, que ara no toca explicar allò que pot no agradar, que no toca preguntar per allò que no quadra o que grinyola”.

Els premis d’enguany han comptat amb un jurat format per Mònica Lablanca, directora dels mitjans públics de Sant Cugat del Vallès (Cugat.cat); Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Serrat, professor de Periodisme de la Universitat de Vic; Salvador Enguix, professional en actiu; Antoni Bassas, periodista del Diari ARA i Ferran Casas, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils. 
Font: Grup Periodistes Ramon Barnils.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte