Notícia

Juan Cal: "Ens enfrontem al canvi més majúscul des de la impremta"

El director executiu de Segre va presentar el primer dels 'Diàlegs'

Foto
“Són temps complexos, d’incerteses, però també d’esperances. Ens enfrontem a reptes formidables, a canvis històrics la dimensió dels quals encara no coneixem amb exactitud. Tot allò que ens semblava immutable des de feia generacions, està en plena transformació.” I tampoc els mitjans de comunicació escapen a aquesta realitat. Segons Juan Cal, director executiu de SEGRE, “ens enfrontem al canvi més majúscul de la tecnologia i de la comunicació des de la invenció de la impremta. I no tenim precedents que ens permetin interpretar la major part d’aquests canvis: ens falten referències. Entrem a la dimensió desconeguda”. Tenim la certesa que tot canvia “però no sabem com i fins i tot ens costa entendre per què”. I aquesta necessitat de reflexionar sobre el futur ha portat el diari SEGRE a commemorar el trenta-cinquè aniversari amb el cicle Diàlegs al Roser.

“Està en crisi la intermediació. Tenim la fantasia que ho podem fer tot directament. Si ens fa mal alguna cosa consultem Google i el cercador dóna milions de respostes al nostre problema. També succeeix amb la democràcia. Deixar la sobirania en mans d’uns representants electes ha passat a ser vist com una usurpació.”

Fins al pròxim mes de juliol del 2018 aquesta actualitat candent es debatrà al Roser, un edifici que ha estat des de sempre “un centre de productor de coneixement, d’art, de saviesa i de formació intel· lectual” i que “magníficament restaurat” acull actualment un Parador.

Galeria fotogràfica de la primera jornada de 'Diàlegs al Roser'

Entrevistes a Kim Faura, director general de Telefònica a Catalunya, en el marc dels 'Diàlegs al Roser' del diari Segre:
"Si algú ho sap, contractat"
“Els robots, que ja han superat la intel·ligència humana, pagaran impostos”


Font: Segre

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte