Notícia

Convoquen el 3er Premi Barnils de periodisme d'investigació

A més, obre campanya per finançar un nou Anuari de Silencis Mediàtics

Foto
El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha convocat per tercer any consecutiu el Premi Barnils de periodisme d’investigació, un guardó que vol reconèixer i estimular la pràctica d’aquest gènere. El termini per presentar les obres finalitza el pròxim 1 de novembre. En l'edició d'aquest 2017 es premiaran tant reportatges d’investigació inèdits com publicats que tractin qüestions i problemàtiques que succeeixen o tenen un impacte clar sobre el país, tant a nivell local com comarcal o nacional.
Les obres inèdites que es tindran en compte han de ser exclusivament en format text i opten a un premi de 1.400 euros), mentre que els treballs ja publicats poden ser en qualsevol format -paper, digital, radiofònic o audiovisual- i rebran 800 euros cadascun. La convocatòria és oberta a periodistes i a estudiants de periodisme.

Font: ACN

A més, el Grup Barnils obre campanya per finançar un nou Anuari de Silencis Mediàtics

La setena edició de l' Anuari de Silencis Mediàtics està en marxa. I ho fa, com és habitual, amb una campanya de micromecenatge per finançar-lo. Així, el Grup de Periodistes Ramon Barnils –l'entitat que promou el treball– ha obert un Verkami amb el qual esperen recaptar un mínim de 6.000 euros en els 40 dies durant els quals es podran fer aportacions.

El lema de l'edició d'enguany és #Respirem. Segons explica el Grup en un comunicat, s'entén aquesta apel·lació "des de la idea d’un periodisme reposat amb què va l’Anuari va néixer el 2011 i amb la voluntat de convertir el projecte en un petit oasi enmig d’una voràgine d’informació que sovint pot estressar, ofegar i, en definitiva, infoxicar. Amb l’Anuari 2017 es busca deslligar-se dels titulars diaris, del ritme vertiginós del dia a dia informatiu i aturar-se un moment".

La presentació oficial de l’Anuari es farà el 29 de novembre a la seu del Col·legi de Periodistes i, el dia abans, a l’Euskal Etxea de Barcelona, només per a mecenes, en el marc dels ‘Gintònics contra els silencis’ amb el patrocini de Gin Nut. En total, aquesta iniciativa editorial –actualment coordinada per Elisenda Rovira– ha publicat 81 reportatges d'investigació.

Font: Ara
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte