Notícia

Surt al carrer el primer número d’Empordà Gastronòmic

Cultura, història i gastronomia unides en una única publicació trimestral

Foto
Aquest mes de desembre ja es pot trobar als quioscos i llibreries el primer número d’Empordà Gastronòmic, la nova proposta editorial de Revista del Baix Empordà. En uns temps difícil en què mitjans històrics com el setmanari L’Ancora de Sant Feliu de Guíxols es veuen obligats a tancar de manera definitiva, la primera revista gastronòmica de les comarques gironines surt a la llum juntament amb Revista del Baix Empordà: la cultura, la història i la gastronomia de casa nostra unides en una única publicació trimestral i sense cap increment en el preu final, que es manté en 7 euros des de ja fa més de catorze anys.

Revista del Baix Empordà es manté tal i com l’havíeu conegut fins ara, però compta, com a suculent afegitó, amb una revista a tot color de més de trenta pàgines i amb portada diferenciada dedicada a la gastronomia de l’Alt i el Baix Empordà, en tots els seus aspectes i en les seves més diverses ramificacions: des de les notícies més actuals fins al record de plats tradicionals avui pràcticament oblidats, passant per entrevistes, reportatges i estudis en  profunditat, Empordà Gastronòmic vol ser una plataforma que aglutini les seves múltiples propostes, de les més grans fins a les més localistes, i promogui la difusió de la seva història passada, del seu present i dels seus més imminents reptes de futur. El primer número centra bona part del seu interès en el vi, tant en el de la DO Empordà com en el vi nou i el vi de pagès, el de tota la vida, però també s’aproxima a les diferents campanyes gastronòmiques que han tingut lloc a casa nostra en els últims dies i les que vindran, com la Garoinada de Palafrugell. Martí Sabrià parla de la cuina de l’Empordà, Baltasar Parera de l’arròs de Pals, Salvador Vega de la Sopa de Verges i Jaume Fàbrega proposa una deliciosa recepta de regust tradicional, mentre que Narcís Subirana ens explica alguns secrets culinaris del Sant Cebrià dels Alls de la primera meitat del segle XIX, entre altres articles.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte