Notícia

Un cicle de conferències relaciona la recerca amb la creació literària i el periodisme

Comença dimecres a la Casa de Cultura de Girona

Foto
Casa de Cultura de Girona
En el marc de les activitats paral·leles al Congrés Arxius i Indústries Culturals, que es va celebrar de l’11 al 15 d’octubre de 2014 a Girona, i l’exposició Documents de Girona 922-2014. Arxius, memòria i futur,  que es pot visitar fins al 15 de desembre a la Casa de Cultura, s’inicia aquest dimecres un cicle que posa en relació la recerca arxivística, la creació literària i el periodisme.

En el cicle, que porta per nom Arxius, creació literària i periodisme,  hi participaran els escriptors Albert Villaró i Carme Riera, i els periodistes Montserrat Armengou (Sense ficció) i Eduardo Martín de Pozuelo (La Vanguardia). La primera intervenció (Dimecres 5 de novembre 19.30h) anirà a càrrec de l’escriptora i periodista Montserrat Armengou, amb una conferència que porta per títol "Arxius i documentals d’investigació històrica, eines de reparació de les víctimes del franquisme". Armengou ha treballat per diversos mitjans de comunicació. Un d’ells és el de Televisió de Catalunya, on ha desenvolupat una notable labor en el programa d’informació documental 30 minuts i Sense ficció. Juntament amb el també periodista Ricard Belis, han realitzat reportatges tan reconeguts com Els nens perduts del franquisme  o Les fosses del silenci.

Les següents intervencions aniran a càrrec de Carme Riera (Dimecres 12 de novembre), Albert Villaró (Dimecres 19 de novembre) i Eduardo Martín de Pozuelo (Dimecres 26 de novembre). El cicle l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Girona, la Diptuació de Girona i la Casa de Cultura. Totes les intervencions es celebren a l’Aula Magna de la Casa de Cultura i l’entrada és lliure.
 
PROGRAMA

Dimecres 12 de novembre
“Una novel·lista, rata de biblioteca”, a càrrec de Carme Riera.
Narradora, guionista i assagista,Carme Riera és doctora en Filologia Hispànica i exerceix de professora universitària. Autora d’una obra rica en referents cultes i populars, ha utilitzat des del seu primer recull de contes, Te deix, amor, la mar com a panyora (1975), la parla col·loquial mallorquina amb destresa i sense prejudicis. El 2013 va ser escollida Membre de la Real Acadèmia Espanyola.
 
Dimecres 19 de novembre
“L’arxivador i novel·lista: universos paral·lels”, a càrrec d’Albert Villaró.
Albert Villaró és un escriptor urgellenc, de professió arxiver i arqueòleg. Col·labora en els diaris Segre i Diari d’Andorra. En el món de la literatura destaca per la seva aportació en el camp de la novel·la històrica. Algunes de les seves obres més destacades Obaga (2003) o la més recent, publicada el 2013, Els ambaixadors.
 
Dimecres 26 de novembre
“Franquisme i documents secrets”, a càrrec d’Eduardo Martín de Pozuelo.
Eduardo Martín de Pozuelo, va fundar conjuntament amb Jordi Bordas, el primer equip d’investigació de La Vanguardia. És autor del llibre Espanya acusa, en col·laboració de Santiago Tarín; La guerra ignorada, amb Iñaki Ellakuría, i Dels secrets del franquisme. També ha rebut els premis Drets Humans, Reina Sofía, i l’Internacional de Periodisme Rei d’Espanya per la seva investigació sobre el franquisme i el Raoul Wallenger pels reportatges publicats a La Vanguardia  sobre Espanya i l’Holocaust. 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte