Notícia

Campanya de micromecenatge per ajudar al fotoperiodista d'El Mundo segrestat a Síria

Foto

La campanya, impulsada des de la plataforma Verkami, recapta diners per publicar "Lybia Close Up", un llibre de fotografies que el periodista estava fent a Líbia

Companys i amics del fotoperiodista freelance segrestat durant sis mesos a Síria quan treballava per a El Mundo, Ricardo García Vilanova, han impulsat una campanya de micromecenatge a través de Verkami per aconseguir la publicació de Libya Close Up, d'un llibre de fotografies del treball que va estar fent a Líbia.
 
El periodista Gervasio Sánchez, que ha exercit de portaveu de Garcia Vilanova i de Javier Espinosadurant el segrest, ha explicat aquest projecte a la pàgina web de Verkami, que es va posar en marxa aquest dijous. En el seu escrit, Sánchez recorda que com a autònom, Garcia Vilanova, a diferència d'Espinosa o Marc Marginedas, no ha cobrat durant els sis mesos que ha estat segrestat a Síria i que ningú s'ha fet càrrec de les despeses fixes que té.
 
A més, l'autor dels textos, el dissenyador, el prologuista i l'editorial Blume que publicarà el llibre, així com Verkami, “que col·labora d'una manera especial”, han renunciat “a tots els seus drets per fer possible que els beneficis d'aquest projecte” es destinin a pagar els deutes de Garcia Vilanova.
 
Amb els diners de les aportacions a Verkami -ja s'han recollit aquest dijous al migdia més de 4.000 euros d'un total de 30.000- es publicarà el llibre, els beneficis del qual serviran per garantir la seguretat econòmica de García Vilanova durant el temps en què estigui inactiu, recuperant-se física i psíquicament de les seqüeles que li ha provocat el captiveri.
 
Font: El Punt Avui

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte