Notícia

El Llibre Blanc es presenta a la Universitat Miguel Hernández, d'Elx

Foto
Continuant amb el seguit de presentacions a les universitats de la Xarxa d’Universitats Lluís Vives que imparteixen estudis de Comunicació, divendres, dia 25 de febrer, es va presentar a la universitat d’Elx el Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local.

Una setantena d’alumnes de l’assignatura de Producció Periodística van seguir amb molt d’interès la sessió no  només pel fet de constituir matèria d’examen sinó, a més, perquè el professorat els inculca que la premsa de proximitat pot representar el futur de la seva professió.
Després de la benvinguda, oferta pel professor José Luís González, va prendre la paraula Joan Albert Argerich en nom de Premsa Comarcal, que, enllaçant amb la introducció, va volguer remarcar que, professionalment, on es va sentir més realitzat fou dirigint una emissora supracomarcal de proximitat i de servei públic que no pas durant l’etapa en que presentava un informatiu diari pel circuit català de televisió. Després d’aquesta ràpida pinzellada es va dedicar a destacar els trets més importants de l’estudi detallat que, per encàrrec de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), han fet les empreses consultores Marketing Media Europe i Media Hotline, amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra i destaxats estudiosos del sector. Aquest treball s’ha publicat en el llibre blanc i s’ha sintetitzat en un  CD.

Tot seguit, el president de l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes (APPV), creada encara no fa l’any, va descriure la situació de la comunicació de proximitat en relació a la llengua pròpia. Francesc Martínez, a més de ser professor de la Universitat de València, és autor del llibre  “El valencià contra les Cordes” que li va  servir de guia en la seva exposició. Va destacar la potència de l’àmbit comunicatiu de la Catalunya estricte, reconegut com el més important d’entre les regions amb llengües minoritàries europees, i la va comparar amb la del País València i amb el tracte que la seva associació rep de les institucions.

En el torn de preguntes, l’alumnat es va interessar particularment per la llengua com a vehicle del missatge i el seu aspecte reivindicatiu. Francesc Martínez digué que apostaven pel valencià (o català, va puntualitzar com alguns altres que intervingueren) sense cap ànim revengista i per l’afirmació de la cultura pròpia. Per la seva part, el representant de la premsa comarcal de Catalunya va remarcar que les portes de les publicacions associades a l’ACPC resten obertes als alumnes de Comunicació i Periodisme de les universitats valencianes, convidant els alumnes a fer les seves pràctiques i oferir-se com a becaris, convençuts que estan davant d’una sortida professional tan o més vàlida que qualsevol altre. Argerich els va mostrar el nou web 2.0 de Premsa Comarcal on els estudiants de periodisme poden penjar els seus treballs i currículums dirigits als editors de Premsa Comarcal.

La presentació fou tot un èxit, i les autoritats acadèmiques de la Miguel Hernández van agrair a Premsa Comarcal el seu esforç en comunicar-se directament amb els estudiants valencians i van confirmar la presència d’aquesta universitat en les properes activitats de l’ACPC, com son la Trobada de Joves Lectors i el Premi de Recerca.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte