Notícia

Neus Munté nega "rotundament" la governamentalització de TV3

Destaca que els mitjans públics "són una estructura d'Estat a defensar"

Foto
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha explicat en seu parlamentaria el procediment seguit per nomenar el nou director de TV3, un procediment que s'ha fet, tal com ja va exposar ahir al mateix Parlament, "en el marc de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i segons estableix la llei, que es va aprovar l'any 2007 amb una àmplia majoria, en etapa del govern tripartit".
 
Munté ha explicat que l'anterior director de TV3, Jaume Peral, va presentar la seva renúncia al càrrec per motius personals i, en conseqüència, la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en aplicació del que preveu la llei de la CCMA, va convocar un Consell de Govern en caràcter extraordinàri, es va fer una proposta de nou director, que el Consell va avaluar i votar. En aquest sentit, Munté ha recordat a l'oposició que "pot agradar o no el nou director, però s'ha de ser conseqüent amb el procediment que estableix la llei".
 
La consellera Munté ha negat "rotundament" la governamentalització de TV3 i ha afirmat que "en cap cas es pot posar en dubte el perfil professional, la trajectòria i el currículum" de Vicent Sanchis. També ha recordat que el nou director demà mateix compareixerà davant la Comissió de Control de la CCMA, una comissió que "precisament té aquesta funció de poder qüestionar i preguntar sobre els continguts dels mitjans públics", ha explicat la consellera, la qual cosa "és un signe d'absoluta normalitat".
 
La consellera de la Presidència ha recordat que en la seva compareixença per explicar el pressupost del departament, ja va destacar "el compromís del Govern per anar recuperant quanties econòmiques necessàries per tal que TV3 i Catalunya Ràdio segueixin sent mitjans de referència" i ha destacat que "conec les demandes dels mitjans i del sector de l'audiovisual perquè estic en contacte amb ells i treballem en la mateixa línia". 
 
Munté ha negat també les afirmacions que la CCMA no tingui president, i ha destacat que "la seva presidenta en funcions exerceix aquestes responsabilitats tal com estableix la llei".
 
Sobre la renovació parcial d'alguns consellers de la CCMA, la consellera ha recordat que "aquesta no s'ha produït perquè estem pendents de la reforma de la llei que s'està portant a terme al Parlament", i ha recordat també que "no és el primer cop que aquestes circumstàncies es produeixen, sinó que existeixen precedents l'any 2011".
 
Per acabar, Neus Munté ha volgut destacar que "els índex d'audiència i la capacitat de lideratge dels mitjans públics catalans és, sobretot, mèrit dels seus professionals" i ha reclamat "posar això en valor". Ha afirmat que "TV3 competeix amb molts canals que compten amb molt més pressupost, però manté el lideratge i això és un tressor que hem de saber preservar". Segons la consellera, "és molt sa el debat i la discrepància", però ha recordat que "els mitjans públics són una estructura d'Estat que hem de saber defensar entre tots". 


NOTÍCIA RELACIONADA
El Col·legi reclama la desgovernamentalització dels mitjans públics

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte