Notícia

S'obre la convocatòria dels IV Premis Premsa Comarcal de l'ACPC

Es premia la millor portada del 2014 entre els associats de l'entitat

Foto
La portada guanyadora de l'any passat
L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal convoca totes les publicacions associades a participar en la quarta edició dels Premis Premsa Comarcal, patrocinats per Endesa. L’ACPC vol reconèixer amb aquests premis al treball que fan les publicacions associades en l’àmbit de la comunicació local i comarcal de Catalunya i per posar de relleu la rica diversitat d’entitats, empreses editores i associacions que fa 34 anys que construeixen el mapa local de comunicació en català.

L’ACPC també institueix un premi anual destinat a distingir aquella persona, col·lectiu, entitat o administració que s’hagi destacat pel seu suport incondicional al nostre col·lectiu all llarg de la seva història.

Segons recullen les bases dels premis, poden participar-hi totes les publicacions que siguin membres de ple dret de l’ACPC. Només s’hi podran presentar les portades de l’edició principal de la publicació. No s’admetran suplements o similars.

En aquesta quarta edició dels Premis Premsa Comarcal s'atorgaran els guardons següents: Premi a les tres Millors portades de 2014, segons periodicitat; reconeixement a la persona, col·lectiu, entitat o administració que s’hagi destacat pel seu suport incondicional a la Premsa Comarcal catalana all llarg de la seva història, i reconeixement a les publicacions que celebren 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 i 75 anys des de la celebració de l’anterior assemblea de l’entitat (17 de maig de 2014) i la celebració de la 33a assemblea de la Premsa Local i Comarcal (30 de maig de 2015).

Els guardons Premsa Comarcal no tenen dotació econòmica i, en qualsevol cas, el premi mai serà bescanviable pel seu valor en diners. Per aquesta segona edició s’han establert els premis següents: Premi a la Millor Portada de diaris, bisetmanals i setmanals - Trofeu + obsequi. Premi a la Millor Portada de quinzenals i mensuals - Trofeu + obsequi. Premi a la Millor Portada de bimestrals i trimestrals - Trofeu + obsequi.

Els Premis a les Millors portades es regiran en règim de concurrència competitiva. El del reconeixement a la persona, entitat o empresa que hagi donat suport i reconeixement públic a la Premsa Comarcal s’atorgarà a proposta de la Junta Directiva de l’ACPC i d’aquelles persones que designi amb aquesta finalitat.

L’ACPC proposarà el reconeixement a les capçaleres que celebrin el seu 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 i 75 aniversari a partir de les dades que figuren en els seus registres.

Les publicacions que vulguin participar al Premi a la Millor Portada de 2014 hauran de lliurar les seves propostes (màxim dues de les publicades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2014) abans del 15 d’abril de 2015. Si dues portades d’una mateixa capçalera són escollides com a finalistes, només passarà a la final la de més puntuació i el seu lloc serà ocupat per la que obtingui la quarta millor qualificació final.

Presentació del material
El material per al premi a millor portada s’ha de lliurar format PDF en suport digital (llapis de memòria, disc compacte o espai virtual) juntament amb un exemplar original de la publicació en que és va publicar.

Per al reconeixement 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 i 75 aniversari, s’ha de presentar documentació acreditativa de la data de constitució de la publicació i de la seva continuïtat en aquest període.

Termini de presentació
La presentació de treballs que opten al premi es farà abans de les 13h del dia 15 d’abril de 2015, en un sobre tancat dirigit a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal/ Premi Premsa Comarcal (Hospital, 110 - 08001 Barcelona), indicant en el mateix sobre a quina categoria opta.

El jurat dels premis
El jurat qualificador de la tercera edició dels Premis Premsa Comarcal estarà integrat per quatre membres: El President de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, o persona en qui delegui, (que el presidirà i podrà fer ús, en cas d'empat, del vot de qualitat). Dues persones de reconegut prestigi en el mon de la comunicació i la cultura. Actuarà com a secretari, amb veu i sense vot, una persona de Premsa Comarcal.

El veredicte, el 30 de maig
El jurat farà públic el veredicte en el decurs de la celebració de l’Assemblea de l’Associació de la Premsa Local i Comarcal que se celebrarà el 30 de maig a Esparraguera, Baix Llobregat. La decisió del Jurat és inapel·lable. Els originals no premiats es podran recollir a la seu social de l’ACPC (Hospital, 110-Barcelona), fins el dia 30 de juny de 2015. Passada aquesta data, i si així es considera, podrà ser destruït.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte